L'escriptor Rafel Nadal, en una imatge d'arxiu.
Per ACN
Publicat el 21 de juliol 2021

Rafel Nadal publicarà el 24 de novembre la seva última novel·la, La baba Montserrat. Quan s'esborren les paraules (Destino), amb que tanca la seva trilogia sobre memòria familiar, al costat de Quan érem feliços i Quan en dèiem xampany. Aquesta serà una de les novetats literàries del Grup 62 per a la tardor, juntament amb les de Carlota Gurt (Sola), Montse Barderi (La vida autèntica) i Tània Juste (Amor a l'art, Premi Prudenci Bertrana), també el nou recull de poemes d'Enric Casasses (Sol·liloquis de nyiqui nyogui) o la traducció d'A foc lent, darrera novel·la de la best seller Paula Hawkins. El grup editorial tanca un curs "excel·lent" i un primer semestre del 2021 amb un creixement de vendes del 9%.

El president del Grup 62, Josep Ramoneda, i el seu director editorial, Emili Rosales, han fet balanç aquest dimarts del darrer curs, del primer semestre de l'any, i ha presentat les principals novetats literàries previstes per la tardor.

Pel que fa al tancament del curs literari, Ramoneda ha qualificat d'"excel·lent" la temporada i ha reconegut la "sorpresa" de tot el sector davant la recuperació posterior al confinament del 2020. En concret, Ramoneda ha apuntat que el conjunt del sector editorial a Catalunya ha viscut durant el primer semestre del 2021 un creixement d'entre el 4% i el 6% en vendes respecte el 2019, i que en el cas particular del Grup 62 aquesta xifra s'enfila gairebé fins al 9%. "Hem venut un de cada tres llibres que s'han publicat en català", ha assegurat el filòsof i president del grup editorial.

"Hem de veure si aquest regal que ens ha fet la pandèmia, que de moment ha tingut una continuació espectacular" es manté o no, ha apuntat Ramoneda. El 2020 el grup va reduir forçadament el número de títols previstos per editar –tot i que amb el pas de l'any va anar recuperant-se. Enguany el ritme torna a ser l'habitual, i es publicaran 150 títols, 400 si es compten els juvenils i infantils.

Més enllà de les vendes, Ramoneda i Rosales han mostrat satisfacció per "l'impacte" que han tingut diversos dels títols que han editat, com l'èxit de vendes de l'adaptació de Màrius Serra del 'Tirant lo blanc' (12.000 exemplars venuts, tercera edició ja), o el reconeixement a autors de la casa com el Premi Llibreter 2021 a Francesc Serés per La casa de foc, o el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes a Maria Barbal, entre altres. També per la "projecció del projecte cultural en totes les seves dimensions", ha afegit Ramoneda, amb bones notícies com el recent anunci que Proa tornarà a editar el Premi Sant Jordi d'Òmnium Cultural els propers tres anys.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —