FilmFest
Per Pablo Mérida
Publicat el 15 d’abril 2021

La primavera ha arribat a la ciutat: els arbres comencen a florir i els més al·lèrgics patim amb el pol·len que no para de caure dels plataners. Sant Jordi s’apropa i sabem que és temps de roses, de llibres... i de cinema, perquè al cor del barri de Gràcia té lloc la cita anual que cap cinèfil s’ha de perdre: el BCN Film Fest.

La cinquena edició del Festival Internacional de Cine de Barcelona-Sant Jordi arrenca avui als Cinemes Verdi. Una Joven Prometedora, l’opera prima d’Emerald Fennell que compta amb cinc nominacions pels Oscars, és la pel·lícula d’inauguració. A partir d’aquí i durant una setmana es projectaran més d’una cinquantena de films de gèneres, èpoques i nacionalitats molt diverses. Entre les sis seccions del festival teniu moltes opcions a escollir.


Pel que fa a la Secció Oficial trobem un grapat de drames amb rerefons històric, biopics o adaptacions literàries que ens faran vibrar d’emoció. Amb propostes com El fotógrafo de Minamata protagonitzada per Johnny Deep o Last Call dirigida per Steven Bernstein segur que ens cau la llagrimeta abans d’arribar als títols de crèdit.


Si busqueu quelcom més lleuger la secció de Cinema amb Gràcia és per a vosaltres. Comèdies com la francesa Envidia sana de Daniel Cohen o Un espíritu burlón d’Edwar Hall destaquen entre la selecció. Això sí, si el que voleu és riure sense parar, Charlot sempre és una aposta segura. El festival ret homenatge a Charles Chaplin projectant grans clàssics de la seva àmplia filmografia durant tota la setmana.

Experiència oberta

Però el festival encara té moltes més pel·lícules a oferir. Aquells que busqueu una experiència més alternativa doneu una ullada a les encisadores propostes de la secció Zona Oberta. Personalment us recomano Valhalla Rising de Nicolas Winding Refn, una atípica fantasia medieval de sang i fetge no apta per a cardíacs. Les ànimes viatgeres prepareu les maletes perquè visitarem el Japó de la mà de CineAsia, que ofereix una selecció de clàssics firmats per directors de renom del territori nipó com Akira Kurosawa o Takeshi Kitano.


Finalment, el 23 d’abril, dia de Sant Jordi, se celebrarà la gala de clausura. La darrera projecció de la comèdia de Pierre Pinaud Entre rosas serà la que marcarà el punt final a aquesta setmana de cinema sense pausa.  

Val a dir que entre pel·lícula i pel·lícula també podrem veure rostres coneguts de la indústria: Johnny Deep, Isabelle Huppert, Fernando Trueba o Javier Cámara són algunes de les figures més destacades del panorama nacional i internacional que acudiran al festival de manera presencial.

Si després de tot això encara dubteu si assistir al festival, només em queda una cosa a dir: les entrades per a totes les pel·lícules (excepte la d’inauguració i la de cloenda) costen 2,90 euros. Oi que ja us he convençut? Doncs ens veiem al cinema!   

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —