Guillem Bautista tocant el violoncel en un concert
Guillem Bautista tocant el violoncel en un concert
Per Max Sagués i Lola Santiago
Publicat el 21 de gener 2023

En Guillem és un cantautor indie pop català de 24 anys amb una àmplia formació musical. Ell mateix compon, interpreta, grava, produeix, masteritza i distribueix les seves pròpies cançons. L'artista badaloní ja té un àlbum musical NU i a finals d'aquest any llençarà el seu nou disc amb l'objectiu de consolidar-se al panorama musical català.


Com van ser els teus inicis, et va costar molt obtenir certa repercussió?
Vaig començar al món de la música quan tenia quatre anys al conservatori de Barcelona. Més tard vaig fer un màster en producció a l'ESMUC i ara continuo aprenent de manera autodidàcta. El setembre de 2021 vaig publicar el meu primer disc, NU. Ara estic treballant en un disc nou. M'ha costat força assolir repercussió, i avui en dia encara sento que no la tinc.

Com et mous en aquest món?
No tinc cap equip darrere, ni cap segell discogràfic, ni mànager. M'ho gestiono tot jo des de casa, des de l'ordinador. Tinc aquest recurs com a productor, el qual aquest darrer any m'ha permès ajudar a produir música per a altres artistes també.

Quanta càrrega de treball suposa crear tot sol la teva música?
Molta, són molts fronts oberts que has de cobrir. Si vull treure un single, començo component una lletra i després la melodia. Posteriorment, has de difondre la cançó a través de mails i xarxes socials, és a dir, un seguit de coses que les porto fins on puc portar-les. Potser el més adient seria tenir algú darrere que m'ho pogués gestionar; és una cosa que et treu molt temps.És difícil aconseguir el suport d’una productora?
No és difícil obtenir el suport d'una productora, sempre que tinguis calés. Això fa que si pagues diners pots sonar a determinats llocs, però si no pagues, doncs no. Ser conscient d'això et dona ànims, ja que si no estàs sonant a la ràdio no és perquè estiguis fent malament les coses, sinó perquè no pagues uns diners a una productora que et permeti aparèixer a les freqüències.

Quina és la teva situació actual?
Actualment, estic produint unes cançons per River Omelette, un grup de Barcelona pels quals toco el violoncel, i on les últimes produccions les estic fent jo. Tanmateix, estic preparant un EP que sortirà al febrer i preparant el meu nou disc que sortirà a finals d'any.

Has notat un creixement en el teu projecte des que vas començar?
Sí que l’he notat. Les cançons del primer disc que vaig penjar el setembre del 2021 no tenen ni un quart de la repercussió que estan tenint les cançons d'ara. Hi ha un creixement que és lent, orgànic, però hi és, i estic content de poder-lo apreciar. Estic molt agraït a tota la gent que m'escolta, ja que els números es fan gràcies a tots ells.

Quins són els teus plans pels anys vinents?
De cara al futur, hauria d'intentar que alguna discogràfica em representés o tenir algú que em portés la difusió dels meus continguts, però de moment no tinc tantes esperances en això. Soc conscient que no puc viure del meu projecte musical, ja que no li estic invertint els diners necessaris. Vull créixer, però sense forçar la màquina, simplement anar fluint amb la feina que estic fent i esperant obtenir els meus fruits.

"Xarlyto" és un dels integrants del grup de música urbana SladdMobb. La seva carrera artística es remunta cinc anys enrere, quan va decidir començar a compondre cançons amb el seu grup d'amics. "Els inicis van ser durs", ens explica. Tenir un coixí econòmic és essencial per produir una cançó, i sobretot per pagar el màrqueting. No només això, el factor lingüístic també va suposar un inconvenient "a Barcelona costa molt trobar productores si les cançons no són en català". Trobar-la també ha contribuït al seu creixement com artista.  Després de molts "no", finalment, va tenir la sort de trobar una discogràfica que l’hi donés suport. El cantant afirma que continua igual que quan va començar, simplement que ara hi ha més gent que m'escolta.
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —