Via Laietana
Per Redacció
Publicat el 14 d’octubre 2021

Quan fa dos anys de la sentència del Suprem contra el procés, el Tribunal Constitucional ha ordenat investigar les tortures a Guillem Padilla, el noi detingut a la Via Laietana de Barcelona durant les protestes contra la sentència i que es va fer conegut per portar una dessuadora taronja i per aquest vídeo:

Guillem Padilla, que aleshores tenia 16 anys,  va ser absolt pel jutjat de menors 5 de Barcelona de tots els càrrecs que se li imputaven perquè el jutge considera que l’única prova que pesava contra ells era la declaració dels agents de la policia. Però Padilla va denunciar vuit agents de la policia per tortures, lesions lleus, contra la integritat moral i contra les garanties constitucionals. La querella no va ser admesa. Així doncs, la defensa va recórrer la decisió fins a arribar al TC, que ara dona la raó a Padilla i ordena investigar-ho. Padilla va explicar que dins de la comissaria el van vexar, agredir i amenaçar amb un ganivet. En concret, va explicar com van tenir-lo agenollat de cara a la paret durant molta estona, entre insults, clatellots i amenaces. Va patir ferides i cops, i va explicar que un agent semblava que intentés introduir el mateix ganivet amb el qual l'havia amenaçat dins la seva motxilla.

En un comunicat, el col·lectiu d’advocats Alerta Solidaria celebren la decisió: “Considerem que és una victòria que va molt més enllà del cas d’en Guillem, i esperem que sigui un gra de sorra que ajudi a combatre una realitat tan antiga, i malauradament actual, com ho són les tortures, els tractes inhumans o degradants sota custòdia policial.” 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —