Ocupació Nau
Per Lorena Sopena
Publicat el 11 de desembre 2020

Aquest matí han començat les tasques de desenrunament de la nau incendiada a Badalona, en qual hi vivien unes 150 persones. La nit de l'incendi, que es va saldar amb tres morts, va ser llarga i molts dels habitants la van passar al carrer. Aquesta passada nit, però, molts d'ells l'han passada a una altra nau molt propera, també ocupada de fa mesos. No els han donat, expliquen, cap alternativa. "Només tenim l'opció d'ocupar", explica Malik, originari de Mali, un dels supervivents a l'incendi que fa 15 anys que viu a Catalunya. "No tinc permís i no puc pagar cap lloguer, he treballat de repartidor i he recollit ferralla, sempre amb negre, i no tinc cap alternativa".


Foto: Lorena Sopena.

Abdel Karim, de 22 anys i originari de Ghana, fa tres anys que és a Catalunya, explica que dos dels morts a l'incendi eren amics seus. "Som invisibles, no ens fa cas ningú i només ens miren quan sortim a la televisió". Això sí, agraeix l'ajuda rebuda aquestes últimes hores pels veïns, pel menjador social i altres entitats de Badalona.


Foto: Lorena Sopena.

Tots dos, igual que molts dels supervivents de l'incendi, s'han instal·lat en aquesta altra nau propera i demanen que se'ls tingui en compte i se'ls ajudi per poder treballar de manera legal i així poder llogar un pis.


Foto: Lorena Sopena.

 


Foto: Lorena Sopena.

 

Foto: Lorena Sopena.
 

Foto: Lorena Sopena.

En aquest vídeo podeu veure les tasques de desenrunament:

Vídeo: ACN.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —