Diccionari essencial de la llengua catalana (DEIEC)
Diccionari essencial de la llengua catalana (DEIEC)
Diccionari essencial de la llengua catalana (DEIEC)
Per EFE
Publicat el 07 de juliol 2023

La secció filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha obert en línia el Diccionari essencial de la llengua catalana (DEIEC), amb un total de 39.300 paraules, seleccionades entre els més de 70.000 articles del Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans (DIEC).

Els seus impulsors assenyalen, en un comunicat, que "gràcies a les informacions d'ús incloses als articles, referides a la morfologia, la sintaxi i la variació dialectal o funcional", el lector podrà conèixer, per exemple, que "diner" (diners) es pot "utilitzar indistintament en singular o en plural amb el mateix valor". 

També que "guipar" és un verb propi d'un registre informal o que "espill" és la manera pròpia de denominar un mirall en català occidental, mentre que a la resta del domini lingüístic és "una paraula pròpia del llenguatge literari".

Dirigida a un públic ampli, l'obra, de contingut normatiu, vol "convertir-se en una eina de consulta pràctica, amb orientacions sobre la manera de fer servir les paraules i una profusió d'exemples i de combinacions lèxiques que tant poden resultar útils a escriptors o periodistes com a professors o estudiants de la llengua". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —