-
Per ACN
Publicat el 05 de setembre 2023

El Ministeri d'Igualtat ha plantejat que hi hagi acompanyament institucional a víctimes de violència masclista en el moment en què hagin de recollir els estris personals al domicili on residien amb l’agressor. 

La revisió es basa en què fins ara només hi ha acompanyament policial quan el cas està judicialitzat amb ordres d’allunyament, i això suposa un forat en la protecció de les víctimes. Victoria Rosell, delegada del govern espanyol contra la violència de gènere, ha defensat que quan la víctima és acompanyada per amics o familiars, la seguretat és insuficient. 

Rosell ha remarcat que es tracta d’una situació perillosa i de risc que requereix una “institucionalització”. De fet, ha explicat que dos dels assassinats d'aquest agost es van produir en el moment de la recollida dels objectes personals.

Un altre element que ha ressaltat la delegada, juntament amb la secretària d'Estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez, és el de la llicència d’armes, que requereixen d’una “mirada més feminista”, ha defensat Rodríguez en roda de premsa. 

La pròpia secretària també ha destacat que escenaris com l’embaràs, l’avortament, la reagrupació familiar de dones migrants o els casos d'addiccions i problemes de salut mental son factors de risc en dones víctimes de violència masclista.
 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —