Illa enllesteix la ronda de trucades als partits per anunciar la seva candidatura a la presidència
Per ACN i Redacció
Publicat el 16 de febrer 2021

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha enllestit aquest dimarts al matí la ronda de trucades als partits per anunciar que presentarà la seva candidatura per presidir el Govern. El dirigent socialista ha parlat amb tots els partits, excepte amb Vox. Després d'haver guanyat les eleccions en vots, i d'haver empatat en escons amb ERC, Illa ha afirmat de nou que "el canvi ha arribat" i que els socialistes el faran "possible". Fetes les trucades, Illa obrirà una ronda de contactes presencial amb trobades "discretes" els pròxims dies. A les trucades, Illa ha afirmat que al 14-F hi ha hagut "una majoria clara d'esquerres i progressista a Catalunya" que ell mateix pot encapçalar.

També ha traslladat als candidats que els resultats són "clars" i que el PSC és el primer partit de Catalunya i ha apuntat que hi ha hagut un vot a favor del diàleg i el retrobament.

Illa va dir dilluns que presentar-se a la investidura és "un gest real", ja que han guanyat els comicis i els "correspon" presentar-la i "formar Govern". Amb tot, està en les mans de la presidència del Parlament proposar el candidat o candidata, un cop consultats els representants dels partits i grups polítics amb representació parlamentària.

El presidenciable socialista també va explicar que voldran negociar la presidència del Parlament perquè són els guanyadors de les eleccions i tenen "dret a tot això".

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —