- podcasts -
Publicat el 26 de juny 2023
Duració 04.40

D’acord amb una enquesta publicada pel National Youth Council of Ireland el setembre de 2022, el 70% dels joves voldria mudar-se a l’estranger. Però no tothom pot permetre's les despeses que suposa viure a fora.

Des del gener de 2021, el nombre dels joves desemparats a Irlanda ha augmentat un 92% i les últimes dades publicades el febrer de 2023 apunten que hi ha prop de 1.500 joves sense allotjament, fet que suposa el 17% del total de la població sense llar, davant del 13% de 2021. 

L’enquesta esmentada també exposa que el 70% dels irlandesos pensa que el govern hauria d’haver augmentat la despesa dels pressupostos de 2023 per minimitzar l'impacte de l'augment del cost de la vida, encara que això signifiqués demanar més diners. El professor d'Economia de la Universitat de Limerick Ciarán Michael Casey creu que l'Estat ha de deixar d’oferir ajudes a la població general i prioritzar els més vulnerables, com els estudiants o les famílies monoparentals.

En aquest reportatge coneixem els casos de l’Adam Lancaster i la Doireann Byrne, dos estudiants universitaris d’Irlanda que tenen previst marxar a França i Austràlia respectivament quan acabin els estudis perquè segons ells, quedar-se a Irlanda és insostenible.
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —