Petards en prestatgeries en un punt de venda a Palau-solità i Plegamans
Petards en prestatgeries en un punt de venda a Palau-solità i Plegamans
Publicat el 24 de juny 2022

Aquest dijous es celebra la revetlla de Sant Joan, per rebre oficialment la nova estació estiuenca. El foc, els petards i la coca són elements indispensables per a gaudir d’una bona revetlla. Les altes temperatures, la falta de precipitacions i la sequera fa que hi hagi una situació d’alt risc d’incendi. Davant d’això, la Generalitat demana precaució ciutadana per tal de no originar focs forestals com els dels últims dies.

 

Aquest any tindrem la primera revetlla sense restriccions per la covid després de dos anys. El Departament d’Interior ha desplegat el dispositiu de Sant Joan més gran de la història en el que serà un cap de setmana llarg. Tot i això, tenim clar què podem fer i què no?

Comencem amb els petards. La pirotècnia no és adequada per tothom i té unes edats establertes per limitar el seu ús: els petards de tipus F1, com ara bengales petites, corresponen als menors de 12 anys; els de tipus F2, com petards de potència mitjana, coets i correcames petits, als menors de 16 anys; la resta de coets grans, de la categoria F3, els poden tirar només els majors de 18 anys.

Per evitar els incendis, l’encesa de pirotècnia, fogueres o qualsevol element de foc està prohibit a menys de 500 metres d’una zona forestal arreu del territori català. Aquesta mesura dura del 15 de març fins al 15 d’octubre, on el risc és major. Les fogueres, els castells de foc i els correfocs necessiten una autorització municipal i de la delegació del govern respectivament. A més, cada municipi decidirà les seves mesures, com Prades, que no permetrà l’encesa de focs a particulars i només en farà un a la plaça Major. L’alt risc d’incendi obliga a que es prohibeixi enlairar fanalets encesos a tota Catalunya.Focs artificials a la platja de la Barceloneta a la revetlla de Sant Joan 2021 - Arnald Prat (ACN)

Igualment, es recomana a la població comprar petards en locals homologats, utilitzar mitjans segurs per encendre’ls, conèixer els seus riscos i utilitzar-ne “de baixa potència”. Davant de qualsevol incident, cal trucar al telèfon d’emergències 112.

 

 

 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —