"Els intents de suïcidi són molt més recurrents del que pensem, però acaben sent tabú" - Diari de Barcelona
Ocell de Foc
"Els intents de suïcidi són molt més recurrents del que pensem, però acaben sent tabú"
La Martina Aixuan explica la importància d'un bon acompanyament patint depressió i ansietat, entre d'altres
@diaridebarcelona Des dels 14 anys, la Martina Aixuan ha anat passant per diversos centres públics d'atenció psicològica, com el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), Itaka de Sant Joan de Déu o el Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA). Ara en té 18, i tot i que amb diversos diagnòstics al llarg dels anys, pateix depressió, ansietat i trastorn límit de la personalitat. Quan feia 4t d'ESO va tenir un intent autolític. Més enllà del tractament psicològic rebut, la Martina posa èmfasi en l'acompanyament de la gent del seu entorn, factor ha estat clau per sentir que pot seguir formant part dels seus espais. 🗣️Dàlia Castro, psicòloga de Fundació Joia al Servei de Rehabilitació Comunitària Sant Martí, apunta que és bàsic i molt important poder expressar el malestar abans que aquest esdevingui extrem. Per això, assegura que "la millor prevenció és la demanda d'ajuda". Catalunya va registrar 7.538 episodis de conducta suïcida durant el 2022, segons dades del Departament de Salut. Aproximadament, 1.000 d‘aquests els van dur a terme persones menors de 18 anys. Entre d'altres recursos, existeix Obro feel, el xat de suport emocional de la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut, o el 061, telèfon d‘atenció al suïcidi. Ambdós disponibles les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. 🕊️🔥Aquest vídeo forma part del projecte Ocell de Foc, concretament del nucli del districte barceloní de Sant Martí, que té com a objectiu fomentar el benestar emocional dels joves a través de la formació, l’emprenedoria, el foment de les primeres experiències laborals i la implicació i relació amb la comunitat. Dins del projecte, el Diari de Barcelona col·labora amb la Fundació Joia i tot un conjunt d'entitats del districte en la producció i difusió d’una sèrie de vídeos que fomentin la sensibilització i visibilització dels problemes de salut mental que pateix el jovent. #salutmental #joves#ocelldefoc#ocelldefoc ♬ original sound - diaridebarcelona
Des dels 14 anys, la Martina Aixuan ha anat passant per diversos centres públics d'atenció psicològica, com el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), Itaka de Sant Joan de Déu o el Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA). Ara en té 18, i tot i que amb diversos diagnòstics al llarg dels anys, pateix depressió, ansietat i trastorn límit de la personalitat.
Quan feia 4t d'ESO va tenir un intent autolític. Més enllà del tractament psicològic rebut, la Martina posa èmfasi en l'acompanyament de la gent del seu entorn, factor ha estat clau per sentir que pot seguir formant part dels seus espais.
Dàlia Castro, psicòloga de Fundació Joia al Servei de Rehabilitació Comunitària Sant Martí, apunta que és bàsic i molt important poder expressar el malestar abans que aquest esdevingui extrem. Per això, assegura que "la millor prevenció és la demanda d'ajuda".
Catalunya va registrar 7.538 episodis de conducta suïcida durant el 2022, segons dades del Departament de Salut. Aproximadament, 1.000 d‘aquests els van dur a terme persones menors de 18 anys.
Entre d'altres recursos, existeix Obro feel, el xat de suport emocional de la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut, o el 061, telèfon d‘atenció al suïcidi. Ambdós disponibles les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.
Dins del projecte, el Diari de Barcelona col·labora amb la Fundació Joia i tot un conjunt d'entitats del districte en la producció i difusió d’una sèrie de vídeos que fomentin la sensibilització i visibilització dels problemes de salut mental que pateix el jovent.