Isard Fest
Per Redacció
Publicat el 06 de juliol 2023

A menys de 20 dies de celebrar l'Isard Fest 2023, l’organització ha aprovat el Pla de Sostenibilitat Isard Fest, un programa que recull més d’una trentena d’accions que reforcen i reafirmen el compromís d’aquest festival amb el medi ambient i l’entorn. La responsable de Medi Ambient de l’equip Isard Fest, Laia Sanjuan, explica que aquest Pla s’ha elaborat tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la Guia per organitzar esdeveniments sostenibles (2022).

Isard Fest 2023 se celebrarà el 22 de juliol al Passeig de la Bòbila de Sant Hilari Sacalm, una localització pròxima a grans masses forestals. Així, el festival de la capital de les Guilleries, vol arribar a desenvolupar-se tenint el mínim impacte ambiental a la zona. Per això, l’organització ha desenvolupat el Pla de Sostenibilitat Isard Fest. En aquesta línia, Isard Fest també calcularà la petjada de carboni de la seva segona edició per tenir coneixement dels aspectes a millorar en les pròximes edicions del festival. Així doncs, es preveu que un cop s’hagin calculat les emissions de carboni de l’Isard Fest 2023, es duguin a terme accions per compensar la petjada.

Entre les accions recollides al Pla destaquen la limitació i reducció de transports i mobilitat pesada, l’aposta per proveïdors de proximitat i la minimització de compres de materials i equipament, prioritzant el lloguer o el préstec. Així mateix, pel que fa al càtering, també s’ha apostat per l’ús de productes de temporada i proximitat.

Pel que fa a la il·luminació de l’entorn, el Pla marca que el dia del festival s’aprofitarà al màxim la llum natural. A més, es farà ús d’equipaments electrònics que tinguin el menor consum possible. També s’ha optat per l’enllumenat LED i per l’ús de reflectors per minimitzar fonts de llum. A més, i donat el context actual de sequera en el que es veu immersa Catalunya, el Pla també limita l’ús d’aigua només al consum de boca i d’higiene.

A banda de les actuacions que es duran a terme des de l’organització i producció de l’Isard Fest, també es fomentarà les bones pràctiques entre els i les assistents al festival. Així, es farà una crida a arribar al recinte a peu, per aquells que resideixin a Sant Hilari Sacalm; o, dins del recinte, hi haurà cartells informatius per garantir el correcte reciclatge o llançar les burilles als contenidors pertinents, entre d’altres.

Isard Fest celebrarà la seva segona edició a Sant Hilari Sacalm el dia 22 de juliol. L’enclavament de l’Isard Fest serà el mateix que l’any anterior: el Passeig de la Bòbila (carretera Vilavecchia, Sant Hilari Sacalm), una localització privilegiada de la capital de les Guilleries amb vista als boscos hilariencs.

Per l’escenari d’Isard Fest 2023 hi passaran Scorpio, exconcursant del programa de TV3 Eufòria; Flashy Ice Cream, un dels grups de referència de la nova escena urbana catalana; Socunbohemio, que acaba de publicar el seu disc debut Contes de les quatre estacions; Carlota Flâneur, amb una aposta pop plena de tendresa i colors brillants; Doble&Hugsound, el duet format pels gironins Pol Plaja i Lluís Huguet amb un so propi dins la música urbana; i, el DJ gironí Genkie, amb una proposta innovadora que combina punxardiscs i el saxo. Les entrades ja estan a la venda amb un preu de 18 euros i es poden obtenir en aquest enllaç

Isard Fest neix d’una iniciativa d’un grup de joves del poble de Sant Hilari Sacalm amb l'objectiu d'apostar pel talent musical emergent al nostre país, però sense oblidar les arrels del seu poble. Isard Fest és un festival amb unes característiques úniques que el desmarquen de la resta de festivals d’estiu. Isard Fest és una aposta innovadora pel talent emergent català i per revalorar i redescobrir el ric paisatge natural de les Guilleries i Sant Hilari Sacalm, l’epicentre del festival.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —