-
Per ACN
Publicat el 14 de novembre 2023

El ministre de Finances israelià, Bezalel Smotrich, ha avisat aquest dimarts els palestins que Israel "ja no podrà acceptar l'existència d'una entitat independent a Gaza" i els ha instat a "migrar voluntàriament". "És la solució humanitària correcta per als residents de Gaza i de tota la regió després de 75 anys com a refugiats, de pobresa i perill. L'estat d'Israel ja no podrà acceptar l'existència d'una entitat independent a Gaza", ha dit Smotrich en una piulada. Mentre els combats continuen a la Franja, pacients i metges han quedat atrapas al principal hospital de Gaza després de dies de disputes entre les tropes israelianes i Hamàs.

Més d'11.000 morts
Segons l'oficina humanitària de l'ONU (OCHA), unes 200.000 persones han fugit del nord de la Franja de Gaza des del 5 de novembre, on només hi ha un hospital que pugui atendre pacients. Segons la mateixa oficina, la resta de centres ja no funcionen i la majoria serveixen com a refugi davant els combats.

Uns 1,5 milions d'habitants de Gaza ha fugit de les seves llars, és a dir, dos terços de la població total. Segons el ministeri de Salut de la Franja, almenys 11.240 palestins han estat assassinats des de l'inici del conflicte el 7 d'octubre, dels quals 4.630 eren infants. 

Les forces israelianes han confirmat haver atacat 200 objectius en les darreres 24 hores, inclosos "agents terroristes, llocs de producció d'armes, llançadores de míssils antitancs i centres de comandament operatiu".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —