Piscines
Per Redacció i EFE
Publicat el 04 d’agost 2022

Vint persones han mort ofegades (13 a les platges i 7 en piscinies) a Catalunya l'inici de l'estiu, una xifra superior a les 17 que van morir en el mateix període de l'any anterior, segons dades de Protecció Civil comptabilitzats des del passat 15 de juny. El nombre de persones ofegades en platges en la primera meitat de l'estiu és exactament igual que les registrades en el mateix període del 2021, mentre que els que van morir en piscines han augmentat (l'any passat només hi havia hagut quatre morts en el mateix període).

A les platges
Set de les tretze persones mortes en platges aquest 2022 s'han ofegat a la Costa Brava (Girona), quatre a la Costa del Garraf (Barcelona) i dues a la Costa Daurada (Tarragona). Quant al perfil dels ofegats, nou eren homes, i un 84% de les víctimes tenien més de 60 anys, sense que s'hagi registrat cap víctima menor d'edat. A més de les tretze morts a les platges, nou persones més han resultat ferides greus o crítiques.

La majoria de morts s'han produït mentre hi havia servei de vigilància i onejava la bandera verda (set), mentre que tres d'elles han succeït amb vigilància i bandera groga i les 3 restants sense servei de vigilància en el moment de l'incident.

A les piscines
Quant a les persones ofegades en piscines, cinc s'han produït en piscines particulars, mentre que les altres dues han estat en instal·lacions d'ús públic. Els dos morts en piscines públiques eren menors d'edat, mentre que els que van morir en embassaments privats tenien més de 18 anys.

A més dels morts, una vintena de persones han resultat ferides, 16 d'elles menors amb edats compreses entre els 18 mesos i els 11 anys. De la vintena de casos, 14 s'han produït en piscines d'ús públic mentre que les sis restants s'han registrat en piscines d'ús privat.

Davant aquesta situació, Protecció Civil insisteix en extremar la prudència a les platges, piscines i aigües interiors.

La passada campanya d'estiu es va tancar amb 29 persones ofegades, 21 en platges i 8 en piscines, i 12 ofegaments no mortals però amb ferits greus, dels quals la meitat van ser de menors de vuit anys.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —