Castell de Tamarit
Publicat el 21 d’agost 2020

Malgrat siguem en ple agost, una setmana més seguim oferint-vos propostes pel cap de setmana a un preu gratuït o molt econòmic. Us les expliquem tot seguit.

1. Visita als Jardins Joan Maragall

Durant l'exposició del 1929, a la ciutat de Barcelona es va construir una residència reial a Montjuïc, anomenat el Palauet Albéniz. Els jardins que el rodegen, batejats amb el nom del poeta Joan Maragall, són un dels jardins més elegants i ornamentats de la ciutat. És un espai serè on poder gaudir de la verdor, l'aigua de les fonts i els cants dels ocells.

El Palau Albéniz es va construir pel rei Alfons XIII amb un objectiu doble: que disposes d'un espai per fer grans recepcions així com un lloc per descansar després de visitar l'exposició. Els jardins, dissenyats per Jean-Claude Nicolas Forestier tenen un clar estil francès, amb una gran font central, parterres, placetes, escultures i safaretjos ornamentats amb dofins. Darrere de l'edifici podem trobar una praderia rodejada de pins i tauletes amb cadires per descansar. Els jardins també ens sorprenen amb un petit bosc de bambú així com unes precioses vistes a la ciutat.

Adreça: Av. Estadi, 69

Horari: Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 15 h.

Gran font a l'interior dels jardins. Foto: Ajuntament de Barcelona

2. Activisme i identitat al MACBA

Si t'interessa la història de la cultura feminista i la comunitat LGTBIQ+, gaudiràs d'aquesta exposició que proposa el Museu d'Art Contemporani de Barcelona. "De disturbios, lutos y fiestas" va obrir el passat mes de juliol i se centre en la diversitat de les identitats queer, els drets civils i les estratègies de resistència de l'opressió, amb una dosi de festa i sexe.

A través d'entrevistes, documents legals, premsa, vídeos, cartes i molt més, podreu fer un recorregut per la construcció de les dissidències sexuals a la ciutat de Barcelona. L'exposició també dona espai a projectes individuals i col·lectius de persones que expliquen les seves experiències.

Podeu visitar "De disturbios, lutos y fiestas" gratuitament al Centre d'Estudis i Documentació (CED) al MACBA, fins al novembre.

Adreça: Plaça dels Àngels, 8

Horari: De dilluns a divendres de 10 h a 20 h.

Trans en los baños del gym, 2019. Nacho Uzcategi. Foto: MACBA

 

3. Pel·licules per gaudir en familia

La Filmoteca de Catalunya ofereix un cicle de pel·lícules infantils de totes les èpoques i de tots els països. Els films no només estan adreçats als més petits, sinó que són obres que poden gaudir la família sencera.

Aquestes són algunes de les pel·lícules que podreu gaudir durant la setmana vinent:

- The General (22 i 23 d'agost a les 16:30): El film més celebrat de Keaton i un dels grans clàssics de la història del cinema. Inspirant-se en un fet real succeït durant la Guerra Civil Nord-americana, Keaton va crear, amb més llibertat que mai i amb un dels pressupostos més alts de l'època, un espectacle de ritme trepidant i d'una poesia visual rarament vista. Malgrat tot, no va tenir, en el moment de la seva estrena, l'acollida que es mereixia.

- Animalons i altres perles de Letònia (29 i 30 d'agost a les 16:30) Sis magnífics curtmetratges de ninots animats provinents d'un país bàltic amb una rica tradició en aquest art. Els films són: Jauna suga / Noves espècies (Evalds Lacis, 2008); Cukas Laime / La felicitat del porquet (Dace Riduze, 2009); Ziluks / Nen gla (Dace Riduze, 2011); Meza sargi / Els guardaboscos (Maris Brinkmanis, 2015); Ruksisa celojums (Dace Riduze, 2017), i Vaikiki / Waikiki (Maris Brikmanis, 2017).

Podeu consultar la programació sencera al web de la filmoteca.

L'entrada general són 4 €, reduïda a 3 € amb el carnet d'estudiant, família nombrosa, carnet de biblioteca, etc.

Adreça: Pl. Salvador Seguí, 1*9

La pel·lícula de Pixar WALL-E s'emetrà el proper 19 de setembre. Foto: FLICKR

4. Escapada fugaç a Tamarit

Aquesta setmana d'agost us proposem també una ruta caminant per la platja. El trajecte comença al poble de Creixell, a la platja del Gorg, on heu de començar a caminar en direcció Tarragona. Durant 7 quilòmetres caminareu per platges de molt valor ecològic amb dunes, maresmes i flora autòctona. Un cop arribeu a Altafulla, podeu baixar a la platja i continuar el camí fins a la platja de Tamarit i el castell, on podeu investigar els camins del voltant i gaudir de les vistes.

Si no voleu caminar 2 hores sota el sol, podeu agafar l'R15 o R16 fins a Torredembarra i després un bus fins al Creixell, i per tornar a Barcelona, la millor opció és agafar de nou l'R15 o R16 a Altafulla.

El castell de Tamarit no es pot visitar, ja que només s'alquila per bodes. Foto: FLICKR, Albert Torrelló

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —