Jaume Balagueró
Per ACN
Publicat el 11 de novembre 2021

El director català Jaume Balagueró estrena a partir de divendres a les sales de cinema de l'Estat espanyol el thriller d'acció Way Down, que té com a argument un "trepidant" atracament del Banc d'Espanya durant la final del Mundial de Futbol de Sudàfrica de 2010.

La superproducció de Telecinco Cinema, ambientada a Madrid, compta amb un repartiment que combina actors internacionals i locals i està encapçalat per Freddie Highmore –conegut per produccions com la sèrie The Good Doctor–.

Completen el repartiment actors com Astrid Bergès-Frisbey, José Coronado, Liam Cunningham, Sam Riley, Luis Tosar, Axel Stein i Famke Janssen. La cinta es va rodar fa dos anys i s'havia d'estrenar fa un any, però es va posposar per la pandèmia.

El film arriba als cinemes espanyols després que s'hagi estrenat a altres mercats, com els Estats Units o Anglaterra, on està funcionant "molt bé", segons el conseller delegat de Mediaset Espanya, Paolo Vasile, qui ha afirmat aquest dimecres en la presentació de la pel·lícula a Madrid que les expectatives a Espanya "són altes", ja que és una pel·lícula "ambiciosa".

Balagueró aparca en aquest film la seva temàtica habitual de film de terror –és el director de cintes com Rec– i ha destacat el "repte" que ha suposat el rodatge amb la recreació de l'ambient del Mundial de Futbol, així com l'atracament. La "massa de fervents seguidors" de futbol són "un altre personatge fonamental" i un element que dona "emoció" al film. El director ha explicat que ha estat un procés "molt excitant" i ha remarcat que va ser un rodatge "amb molt bon ambient".

Coronado, un dels principals actors espanyols del film juntament amb Tosar, ha destacat que l'acció de la pel·lícula és "trepidant" amb una "factura espectacular" i una "història que t'atrapa". "No hi ha millor pel·lícula perquè la gent torni a enganxar-se al cinema", ha afirmat. Coronado també ha celebrat que Madrid sigui l'escenari del film per "poder exportar" la imatge de la capital espanyola.

Highmore és l'actor protagonista que representa un jove i brillant enginyer reclutat per descobrir com accedir al Banc d'Espanya, que es presenta com un lloc absolutament inexpugnable. L'objectiu és un petit tresor que estarà dipositat al banc en només deu dies coincidint amb el Mundial. Coronado, com a director de seguretat del Banc d'Espanya, tractarà d'impedir-ho.

"M'encanta Espanya", ha dit Highmore, que ha expressat en castellà el desig de tornar a rodar a l'Estat espanyol i en aquest idioma. L'actor anglès, que va estudiar aquesta llengua a la universitat, s'ha mostrat "orgullós" d'aquest thriller que considera una "celebració del cinema europeu i més específicament de l'espanyol".

El projecte, amb guió d'Andrés Koppel, Borja González Santaolalla, Rafael Martínez, Michel Gaztambide i Rowan Athale, va arrencar el 2009 i Vasile no ha descartat una seqüela si el film té una bona rebuda entre el públic.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —