---
Per Joan Calaf i Helena Castellà Batllori
Publicat el 17 de maig 2022

Olesa de Montserrat respira Eurovisió. El municipi del Baix Llobregat que ha vist créixer i formar-se Chanel espera amb moltes ganes la gala d’avui. La seva primera professora i organitzadora de l’acte, Jeny Poquet, exalça l’artista olesana: “No crec que hi hagi cap altra cantant que pugui fer el que està fent ella”. A més, remarca: “Ens n’hem de fer ressò, perquè la Chanel és de les nostres i és un fet que potser no tornarà a passar. És històric per Olesa", un municipi de poc més de 25 mil habitants.

El poble d’Olesa té una prolongada tradició artística i creativa que es recull amb més de trenta activitats culturals gestionades per la població. Poquet explica que les arrels de Chanel són de caràcter treballador i pacient: “A part de ser una bona artista és molt bona persona”. Ambdues es van conèixer quan la cantant tenia nou anys: “Vaig ser la seva primera entrenadora fins que va fer el salt al món professional”. “És com si fos de la meva família, ella diu que soc la seva segona mare”, assenyala.


“Amb SloMo m’he enganxat a Eurovisió, feia molts anys que no el seguia amb aquesta expectativa”, explica l’exentrenadora. L’aposta potent de Chanel ha encès “cert rebombori que feia molt que TVE no tenia”. Jeny explica que la posada en escena és extraordinària: “El que veurem dissabte ens sorprendrà encara més. No ho ha vist ningú, ni als assajos”. El cercle proper de Chanel, tot i ser conscient de les influències polítiques del festival, creu que l’artista “està posant el nom d’Espanya molt amunt”.

Suport des de les seves arrels

El municipi d’Olesa de Montserrat viu avui una jornada especial per donar suport a Chanel, nascuda a Cuba, però resident al municipi del Baix Llobregat des que tenia quatre anys. El teatre de la Passió obrirà les portes a les vuit del vespre per acollir a 1.400 olesans i olesanes que s’han inscrit a través de Vivaveix i la Casa de la Cultura per tal de viure amb germanor una jornada destacable pel poble. Segons declaracions de l’Ajuntament pel Diari de Barcelona, les entrades es van esgotar quan faltaven més de 48 hores perquè l’acte s’iniciés. 

L’acte, que serà dirigit per Jeny Poquet, engegarà a dos quarts de nou amb un espectacle de dansa a càrrec de MOVE ON DANCE STUDIO. A més, Jeny entrevistarà els avis de Chanel i alguns amics. Tot i que la cantant ha volgut mantenir al marge als familiars més propers, confia en la seva amiga en aquesta ocasió. A les nou, els olesans podran veure des de les butaques del teatre la retransmissió del festival a més de 600 quilòmetres de distància. “A moltes cases olesanes la gent es reunirà per veure el festival. És tot un poble acompanyant-la”, conclou. “Si guanya segur que continuarem la festa”, apunta la presentadora.

El festival

Recordem que Torí serà la seu que acollirà aquesta 66a edició del festival d’Eurovisió on l’olesana Chanel Terrero cantarà el seu tema SloMo. Una proposta amb molt de ritme, com poques més n’hi ha, serà el tema de la representant espanyola. Les quinieles apunten que Chanel pot trobar-se entre els cinc primers classificats. Ucraïna sembla la millor posicionada per guanyar ‘al sol italià’. El top 5 el completarien el Regne Unit, Itàlia i Suècia.

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat aquest matí a RTVE, que Barcelona presentarà la seva candidatura per acollir el festival d’Eurovisió en cas que Chanel guanyi aquesta edició. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —