Joan Carles I anuncia que marxa d'Espanya
Per Redacció
Publicat el 03 d’agost 2020

El rei emèrit Joan Carles ha comunicat a Felip VI la seva "meditada decisió" de traslladar-se a viure fora d'Espanya davant la repercussió pública de "certs esdeveniments passats" de la seva vida privada, segons un comunicat emès des del Palau de la Zarzuela. El rei Felip VI ha traslladat el seu "respecte i agraïment" al seu pare per aquesta decisió. En un breu comunicat, l'advocat del rei emèrit, Javier Sánchez-Junco, explica que Joan Carles I li ha donat instruccions per fer públic que estarà a disposició de la Fiscalia per molt que s'exiliï.

El rei hauria viatjat dilluns pel matí fins a Oporto i des d'allà hauria marxat fins a República Dominicana. Es creu, segons han pogut confirmar el diari ABC i 20 Minutos, que el rei emèrit es trobaria ja allà en aquests moments. Podria estar instal·lat al complex hoteler del seu amic Pepe Fanjul, un empresari multimilionari i propietari de l'exclusiu complex Casa de Campo de la Romana.

Llegiu tot seguit, la cara íntegra del rei emèrit: 

"Majestat, estimat Felip: 

Amb el mateix afany de servei a Espanya que va inspirar el meu regnat i davant la repercussió pública que estan causant certs esdeveniments passats de la meva vida privada, desitjo manifestar-te la meva més absoluta disponibilitat per contribuir a facilitar l'exercici de les teves funcions, des de la tranquil·litat i l'assossec que requereix la teva alta responsabilitat. El meu llegat, i la meva pròpia dignitat com a persona, així m'ho exigeixen.

Fa un any et vaig expressar la meva voluntat i desig de deixar de desenvolupar activitats institucionals. Ara, guiat pel convenciment de prestar el millor servei als espanyols, a les seves institucions i a tu com a Rei, et comunico la meva meditada decisió de traslladar-me, a hores d'ara, fora d'Espanya.

Una decisió que prenc amb profund sentiment, però amb gran serenitat. He estat Rei d'Espanya durant gairebé quaranta anys i, durant tots ells, sempre he volgut el millor per a Espanya i per a la Corona.

Amb el meva lleialtat de sempre.

Amb l'afecte de sempre, el teu pare."

Escàndol constant

Aquesta decisió arriba després d'un constant degoteig d'investigacions que han posat Joan Carles I i l'opacitat dels seus negocis en el punt de mira. El març es va fer públic que la Fiscalia suïssa investigava un suposat "regal" de 100 milions de dòlars que Joan Carles I havia rebut del rei Abdalá de l'Aràbia Saudita i que havia ingressat en una fundació offshore al Panamà. 

Es va conèixer més tard que Felip VI també apareixia com a beneficiari de la fundació i per això, l'actual rei va renunciar a l'herència del seu pare i va treure al rei emèrit l'assignació pública de 200.000 euros.  

Més tard també es van publicar noves informacions que han empitjorat encara més la figura del rei emèrit. La seva exparella Corinna Larsen va declarar a Suïssa que li havia transferit l'any 2012 65 milions d'euros en senyal de "gratitud". També, que entre 2008 i 2012, Joan Carles I va fer periòdicament retriades d'efectiu del compte que superaven els 100.000 euros al mes. 

A més, encara està oberta la investigació de la Fiscalia del Tribunal Suprem sobre les presumptes comissions pagades en l'adjudicació de la construcció de l’AVE a la MecaUns fets que, a diferència del compte a Suïssa, es poden investigar ja que es considera que Joan Carles va perdre la inviolabilitat que li atorgava la Constitució després de la seva abdicació el 2014.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —