Fundació Joia
Fundació Joia
Fundació Joia
Per Bernat Gonzàlez
Publicat el 19 de novembre 2023

L'acte sobre salut mental juvenil serà organitzada pel programa Ocell de Foc i comptarà amb la participació de la Fundació Joia i el Diari de Barcelona. Tindrà lloc el pròxim dimarts 21 de novembre a les 10h a la Sala Nau (Campus Poblenou de la UPF) i s'hi durà a terme la presentació dels projectes “Ocell de Foc Sant Martí: atenció integral per a joves”, “Soy Yo Literal: salut mental sense censura” i també es projectaran peces audiovisuals del Diari de Barcelona entorn aquesta qüestió. 

El programa de suport al benestar emocional Ocell de Foc, en el qual participa del Diari de Barcelona en el nucli de Sant Martí, va complir el seu primer any d'implementació el passat 13 de novembre. La iniciativa, amb gairebé 10 milions d’euros a través del Departament d’Empresa i Treball, va atendre duran aquest període a 10.847 joves amb dificultats de salut mental. L'objectiu és que assoleixin el benestar, s’insereixin laboralment o recuperin un itinerari formatiu.

El Diari de Barcelona participa en el projecte Ocell de Foc de la mà de la Fundació Joia. Ho fa elaborant unes peces audiovisuals per conscienciar als joves sobre determinades qüestions de salut mental a través de testimonis que expliquen el seu cas personal. D'aquesta manera, es busca empatitzar amb un públic juvenil, a vegades necessitat de referents que puguin servir per detectar casos que afecten la salut mental. 

L’objectiu d’Ocell de Foc és empoderar el jovent perquè pugui desenvolupar el seu projecte de vida d’una forma autònoma i independent. La iniciativa presta especial atenció a joves d’entre 16 i 30 anys que tenen problemes de salut mental, tant pel que fa a malestar emocional com a trastorns diagnosticats.

A través de subvencions a entitats socials, es despleguen diversos programes per garantir el dret a la recuperació dels joves i alhora combatre els estigmes socials. ‘Ocell de Foc’ s’estructura en 25 nuclis repartits arreu de Catalunya, dels quals formen part les entitats que volen ser-ne partícips de forma col·laborativa entre elles. Actualment, hi ha unes 100 entitats repartides a les diferents demarcacions.


Pots veure tots el vídeos del projecte Ocell de Foc produïts pel Diari de Barcelona, aquí.

Aquest vídeo forma part del projecte Ocell de Foc, concretament del nucli del districte barceloní de Sant Martí, que té com a objectiu fomentar el benestar emocional dels joves a través de la formació, l’emprenedoria, el foment de les primeres experiències laborals i la implicació i relació amb la comunitat.

Dins del projecte, el Diari de Barcelona col·labora amb la Fundació Joia i tot un conjunt d'entitats del districte en la producció i difusió d’una sèrie de vídeos que fomentin la sensibilització i visibilització dels problemes de salut mental que pateix el jovent.
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —