El cofundador i CEO de Filmin considera que crear la plataforma d''streaming' el 2021 seria "pràcticament impossible" per l'existència de "grans monstres globals" i a l'elevat cost dels drets d'autor.
Per EFE
Publicat el 24 de març 2021

"Si estem on estem és perquè ens vam posar al principi de l'onada", reflexiona Tous sobre el naixement de Filmin el 2007, una època on YouTube "començava" i era "més fàcil pensar a arriscar-se".

Juan Carlos Tous ha participat aquest dimarts en la primera jornada del Barcelona Startup Congress (BCS), que busca debatre sobre emprenedoria i innovació en temps de pandèmia.

El fundador de Filmin ha debatut juntament amb el director del D’A Film Festival Barcelona, Carlos R. Ríos, sobre com emprendre en el sector del cinema i sobre quina és la seva situació actual a Espanya.

Rememorant els orígens de la plataforma, Tous ha declarat que, en aquell moment, hi havia crisi econòmica, "tot era pirateria" i ningú podia imaginar "que hi hagués un mercat legal" de cinema a Internet, al que afegeix: "Internet es veia com el dolent. Nosaltres vèiem l'oportunitat i la indústria del cinema, una amenaça".

El fundador de Filmin opina que Internet no és una amenaça per a les sales de cinema ni per als festivals audiovisuals convencionals, sinó que és un complement "perquè les pel·lícules puguin arribar a més públics".

"Avui dia, gràcies a Internet i a les noves formes de consum, es veu més cinema que mai", assegura.

Tous reflexiona sobre l'abundància de productes culturals a la xarxa i pensa que pot haver-hi "un esgotament quant al consum digital", però està convençut que no va a haver-hi "un esgotament amb el cinema".

"El cinema és un art i a la gent que li agrada el cinema buscarà com veure-ho. Si està cansat a nivell digital, quan les sales es recuperin, tornarà a la sala", conclou.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —