-
Per Redacció
Publicat el 19 de setembre 2023

Aquest dimarts ha començat la concentració de la selecció espanyola femenina després que Montse Tomé hagi citat a les jugadores que dies abans van emetre un comunicat en el qual renunciaven a la selecció a l'espera de canvis a l'organigrama federatiu. 

En un inici, estava previst que totes les jugadores anessin a primera hora a Las Rozas abans de viatjar a Göteborg, però finalment s'ha fraccionat la citació. Allà només hi han anat les futbolistes de Madrid, la resta estan convocades directament en un hotel a Oliva (València) durant la tarda.  

Serà a terres valencianes on es faci finalment la concentració amb l'objecte d'allunyar les jugadores del focus mediàtic. Durant el matí s'han presentat les sis futbolistes citades a l'Hotel Tryp Alameda. Ho han fet les madridistes Athenea del Castell, Tere Abelleira, Oihane Hernández, Olga Carmona i Misa Rodríguez, a més de l'atlètica Eva Navarro.

Reafirmació davant dels mitjans

Misa Rodríguez, una de les 15 jugadores que aquest dilluns a la nit va emetre un comunicat en què afirmaven seguir en desacord amb la governança de la federació i no voler ser convocades, ha estat la primera jugadora a aparèixer a la concentració de la selecció espanyola, en un hotel proper a l'aeroport de Madrid. A la seva arribada, se li ha preguntat si estava contenta de ser a la llista de la nova seleccionadora Montse Tomé. La seva resposta ha estat clara i contundent: “No”.

Les jugadores que han viatjat des de la capital ja es troben a València. Per la seva banda, les blaugranes -Alexia, Cata Coll, Mariona, Paredes, Ona Batlle, Aitana Bonmatí, Patri Guijarro i Mapi León- ja han sortit des de l'aeroport del Prat direcció València. 

En resum, les futbolistes que s'hi van negar s'han presentat finalment a la cita de la Selecció Espanyola i s'espera que les altres ho facin de manera escalonada durant la tarda. Ho fan per imperatiu legal, per evitar possibles sancions. Segons la Llei de l'Esport, la incompareixença és una infracció de caràcter molt greu i podria suposar una inhabilitació d'entre 2 i 15 anys. A més a més, la multa estaria entre els 3.000 i els 30.000 euros.

Tota aquesta escena arriba perquè Tomé va convocar per sorpresa les futbolistes que dies enrere havien renunciat, cosa que les posava en el compromís d'haver de rebel·lar-se. A elles, s'hi unien Mapi León i Patri Guijarro. El gir de guió definitiu ha aparegut quan la seleccionadora va assegurar que havia "parlat amb les jugadores", fet que elles van desmentir en un comunicat publicat per Alexia Putellas.

A més, Monte Tomé va parlar de "protegir" Jenni Hermoso, qui va criticar la decisió i les paraules de la nova preparadora nacional. "¿Protegir-me de què? Portem setmanes, mesos, buscant aquesta protecció que dins de la mateixa RFEF no hem pogut trobar. Les mateixes persones que ens demanen confiança són les que llancen una llista amb jugadores que han demanat ser no convocades", ha manifestat la davantera de Pachuca en un escrit on qualificava la convocatòria com "una altra estratègia de divisió i manipulació".

Mediació interna

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —