-
-
-
Per ACN
Publicat el 13 de maig 2022

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha lamentat que JxCat es despengi de la modificació de la llei de política lingüística per raons "partidistes" i ha defensat que davant això, treballaran per "recuperar consensos". "La nostra voluntat és intentar trobar acords positius amb tothom que sigui possible", ha expressat Junqueras, en el marc del Fòrum Europa Tribuna Catalunya.

"Demanem a tothom que actuï amb responsabilitat, generositat i que posi el país per davant dels interessos de partit", ha afegit. També s'ha queixat que "perquè algú cregui que li convé la conflictivitat, decideixi desdir-se d'allò que ha signat", en referència a l'acord inicial al qual havien arribat PSC, ERC, JxCat i comuns per blindar el català a les escoles.

La decisió de JxCat

Junts va anunciar dijous que es despenjava definitivament de l'acord amb ERC, PSC i En Comú Podem per reformar la llei de Política Lingüística arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que fixa el 25% de classes en castellà. El portaveu del partit, Josep Rius, va explicar que ho fan perquè la reforma "no impedeix una decisió judicial que imposa el 25% de castellà a les escoles" i tampoc té el "consens" amb el sector. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —