Un jutge suspèn la candidatura de Toni Cantó pel PP de Madrid
Per Redacció
Publicat el 11 d’abril 2021

La Justícia ha anul·lat les candidatures de Toni Cantó i d'Agustín Conde i els treu, així, de la llista del PP d'Ayuso. El Jutjat Contenciós Administratiu Número 5 de Madrid ha acordat que Toni Cantó i Agustín Conde siguin exclosos de la llista electoral del PP en considerar-los "inelegibles".

Així consta en la sentència que dona resposta a la denúncia interposada pel PSOE sobre la candidatura. Es tracta d'una resolució ferma però que pot ser recorreguda davant el Tribunal Constitucional.

Celebració al PSOE

La coordinadora de la campanya electoral del PSOE a Madrid, Mónica Carazo, ha celebrat aquest diumenge que la justícia hagi exclòs Toni Cantó i Agustín Conde de la candidatura del PP a Madrid i hagi acreditat que el PP "intenta fer trampes". En una compareixença telemàtica, Carazo ha recordat que situar Cantó i Conde a la candidatura d'Ayuso "no s'ajusta a la legalitat" i que el PSOE ha defensat la llei. "No es pot ser candidat si no pots votar. No hi ha recurs que valgui, la llei és clara", ha subratllat. "La llibertat no és saltar-se la llei i la democràcia. El nou lema del PP hauria de ser mentida i llibertat", ha sostingut. El PSOE ha afirmat que la sentència acredita que el PP "menteix" i han subratllat que ho fan "sistemàticament".

El PP ho recorrerà

El PP de Madrid ha anunciat aquest diumenge que recorrerà al Tribunal Constitucional la decisió del jutjat contenciós administratiu número 5 de Madrid d'excloure l'actor valencià Toni Cantó i l'exalcalde de Toledo Agustín Conde de la llista dels populars a les eleccions a la regió, convocades pel 4 de maig. La decisió del tribunal és ferma i es basa en el fet que tant Cantó, exdiputat de Cs, com Conde no estaven empadronats a la Comunitat de Madrid abans de l'1 de gener, com estableix la normativa electoral. Això els fa "inelegibles" per ser a la llista amb què la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, es presenta als comicis.

Tant el PP com Cantó han assenyalat els socialistes com a responsables d'aquestes exclusions. "El PSOE vol guanyar als tribunals el que les urnes els negaran. Seguim", ha publicat el partit a Twitter. Cantó, que fins el mes passat era diputat a les Corts Valencianes per Cs, ha assegurat que el PSOE "ja va intentar que els madrilenys no votessin aquest 4-M" i ha afegit: "Ara tracta d'excloure'm de la llista d'Isabel Díaz Ayuso"

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —