El gag amb la Verge del Rocío al programa 'Està passant' de TV3
El gag amb la Verge del Rocío al programa 'Està passant' de TV3
Per ACN
Publicat el 24 de maig 2023

La jutgessa ha citat a declarar com a investigats el conductor del programa de TV3 Està passant, Toni Soler, i els col·laboradors de l'espai Jair Domínguez i Judit Martin, pel gag de la Verge del Rocío, segons ha avançat El Diario i ha confirmat l'ACN, que ha tingut accés a l'escrit de la magistrada. La titular del Jutjat d'Instrucció número 5 de Sant Feliu de Llobregat considera que els fets, denunciats per l'associació Advocats Cristians, poden ser constitutius d'un delicte d'injúries. Els tres investigats estan citats a declarar el pròxim 27 d'octubre a dos quarts de 10 del matí. Els denunciants, que van presentar la denúncia l'11 d'abril, estan personats a la causa com acusació popular.

Els denunciants consideren el gag "clarament" ofensiu

En la denúncia, l'entitat incloïa diversos fragments de les frases que es van dir durant el gag i imatges del moment. Segons els denunciants, algunes de les frases eren clarament vexatòries i ofensives, sobretot les de contingut sexual. A més, la denúncia incloïa les reaccions contràries de diversos polítics, sobretot d'Andalusia, i representants de l'Església, i el fet que Soler no s'hagi volgut disculpar.

La denúncia recorda que l'article 525.1 del Codi Penal castiga amb multes de 8 a 12 mesos els qui "per ofendre els sentiments dels membres d'una confessió religiosa, facin públicament, de paraula, per escrit o mitjançant qualsevol tipus de document, escarni dels seus dogmes, creences, ritus o cerimònies, o vexin, també públicament, els qui els professen o practiquen". També recorda que la jurisprudència del Tribunal Suprem estableix que l'escarni es pot definir com la "burla o mofa d'allò que es contradiu", "una expressió de menyspreu grollera i insultant" o "befa tenaç que es fa amb el propòsit d'afrontar". I els denunciants conclouen: "l'acte de befa o burla és clar i contumaç".

De fet, l'escrit assegura que els tres protagonistes sabien la reacció que produiria el gag, "no buscaven la transmissió de cap missatge ni van efectuar cap crítica, protesta o acte reivindicatiu".

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —