Reyes
Per ACN
Publicat el 03 d’agost 2022

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) preveu que el setembre haurà de declarar l'alerta per sequera a l'àrea metropolitana de Barcelona, segons ha afirmat el seu director, Samuel Reyes, en una entrevista a Catalunya Ràdio; una possibilitat que ja va transcendir en una roda de premsa posterior a la trobada que va mantenir amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la setmana passada.

Reyes ha explicat que estan acabant d'analitzar si hauran de declarar l'alerta a mitjan o finals de setembre davant uns indicadors que marquen "una tendència a la baixa dels embassaments" i tenint en compte que a l'estiu és quan més aigua es consumeix i menys plou. La fase d'alerta implica restriccions que no afecten l'ús domèstic d'aigua.

L'alerta, que es declararà quan el nivell dels embassaments de què depèn l'àrea metropolitana se situï per sota del 40%, implica limitacions en el reg agrícola, de jardins, per a usos ramaders, industrials i també recreatius, així com no poder netejar els carrers amb mànegues. Les restriccions no es notarien, per tant, en l'aixeta de casa.

Municipis en sequera

Ja hi ha municipis de Catalunya que es troben en alerta per sequera. L'ACA l'ha declarada a l'àmbit de Carme-Capellades, l'Anoia-Gaià, la capçalera del Ter i el Llobregat mitjà. L'àrea més poblada de Catalunya, amb les reserves al 45%, es troba en prealerta, una fase que no implica restriccions, van indicar la setmana passada des de l'ACA. 

Reyes ha afirmat que el subministrament d'aigua està garantit a la xarxa supramunicipal però ha assenyalat que com més s'allarguin els recursos, més possibilitats hi haurà d'evitar limitacions i per això ha demanat als ciutadans un consum d'aigua responsable, com tancar l'aixeta durant la dutxa o posar rentadores i rentaplats eficients.  

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —