UESiurana
Per Pol Valero
Publicat el 22 de maig 2021

La UE Siurana s’ha guanyat el cor de tots els aficionats del futbol català. Alguns membres de l’equip de l’Alt Empordà van obrir un compte de Twitter (@uesiurana) el 25 d’abril per publicar un u per u del seu partit en clau humorística, en el qual els mateixos jugadors feien broma de les derrotes i la seva manca d’habilitat futbolística. El fil va tenir una rebuda espectacular entre la comunitat tuitaire. En dos dies van arribar als mil seguidors i ara, tres setmanes més tard, ja superen els tretze mil. Siurana és un municipi de l’Alt Empordà (no el confongueu amb Siurana del Priorat, famosa pel seu oli) que amb prou feines arriba als 200 habitants. L’equip juga al grup 30 de Quarta Divisió Catalana, l’última categoria de totes, en la qual no hi ha descensos.

El seu u per u està directament inspirat en el que va popularitzar el podcast La Sotana. Després de cada partit, pengen un fil de Twitter amb els noms de tots els jugadors i una petita valoració irònica de la seva actuació. Precisament, a un programa de La Sotana, dos jugadors del Siurana van explicar que, arran de les bromes que sempre feien pel grup de WhatsApp, va sorgir la idea de publicar-les a Twitter. Els jugadors se’n riuen d’ells mateixos de manera desacomplexada, una fórmula que ha tingut molt èxit entre els aficionats. “La majoria hem estat dolents tota la vida, a més de ser uns ‘gordos’ i borratxos”, explicava un dels jugadors a La Sotana. De moment, només han guanyat un partit, però van acordar que si arriben a les cinc victòries, l’humorista Joel Díaz els compondrà un himne per a l’equip.

El compte de Twitter ha tingut una forta repercussió amb centenars de comentaris, likes i retuits i el Siurana ja s’ha convertit en el club de l’Alt Empordà amb més seguidors en aquesta xarxa social, molt per sobre d’equips com el Peralada o el Figueres, que juguen en categories superiors. En Ramon, l’entrenador de l’equip, explicava al programa Futbol Català de Catalunya Ràdio que no es va assabentar de l’existència del compte fins que es va fer famós a les xarxes. El míster, que va arribar a la banqueta amb prou feines fa un mes, afirma que està molt content amb el grup d’amics que dirigeix i té clar que “en aquesta categoria, el que s’ha de fer és passar-ho el millor possible”.

Les misèries del Siurana han trobat la simpatia de molta gent que ha jugat en lligues amateurs i saben bé l’escassa qualitat que s’hi pot observar. “Som un país de derrotats, celebrem derrotes. Si guanyem massa, suposo que deixarem de tenir la nostra fama”, assegurava un dels administradors del compte a Catalunya Ràdio. Alguns dels jugadors ja s’han convertit en icones a la xarxa. És el cas del central Jordi “Hippie Gros”, especialista en gols en pròpia porteria; el pivot Didi, que quan falla alguna ocasió renega “Puta Espanya”; el porter suplent, Bruno, que en un partit, en veure que no jugava de titular, se’n va anar a fumar amb uns amics o el central Jordi Grata, que per justificar una ocasió fallada, va deixar anar la perla “és que arribo molt cansat i no sé on la tiro”.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —