[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per ACN
Publicat el 22 de febrer 2021

L'Institut del Teatre ha decidit apartar temporalment el director teatral Joan Ollé com a professor després de les denúncies fetes públiques pel diari Ara de presumptes assetjament sexual i abús de poder. Així ho ha decidit la Junta de Govern extraordinària de l'entitat, reunida aquest dilluns al matí, que també ha anunciat que obrirà una investigació. Mentrestant, alumnes i exalumnes de l'Institut han exigit en un acte de protesta la dimissió de la direcció, encapçalada per Magda Puyo. El diari Ara va treure a la llum aquest diumenge el testimoni d'una vintena d'alumnes que apunten que en els últims 30 anys hi ha hagut una sèrie de professors amb aquestes conductes, entre els quals també hi ha Jorge Vera i Berty Tovías.

Aquest mateix matí un centenar d'alumnes i exalumnes de l'Institut del Teatre han protestat a les portes del centre. A través d'un manifest han exigit l'expulsió de Joan Ollé —un dels professors més assenyalats—, la dimissió de Magda Puyo i l'equip directiu, així com un protocol "efectiu" de prevenció d'agressions i suport psicològic a les víctimes. Alumnes del col·lectiu convocant "Safareig dels dilluns" han manifestat a l'ACN indignació davant la primera reacció de la direcció, i esperen un canvi de posicionament en la Junta de Govern extraordinària que està reunida des d'aquest matí.

Segons el rotatiu, els professors "han abusat del seu poder davant dels estudiants amb comentaris humiliants i de caràcter sexual, fins i tot assetjant-los i en algun cas abusant-ne sexualment amb tocaments". Les víctimes també parlen de "maltractament psicològic reiterat i estructural" i d'una situació sense "fets aïllats" que afectaria una dotzena de professors, però sobretot, Joan Ollé.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— Hi té a veure —
— El més vist —