-
-
-
Per ACN
Publicat el 19 de novembre 2023

La Casa Blanca ha confirmat aquest diumenge que està "treballant dur" per tancar un acord per fer pauses humanitàries a Gaza i permetre també l'alliberament d'ostatges segrestats. "No hem arribat a un acord encara, però seguim treballant dur per aconseguir-lo", ha afirmat la portaveu del Consell de Seguretat Nacional dels EUA, Adrienne Watson, en un missatge a X que matisava una informació del diari The Washington Post.

El rotatiu nord-americà informava que Israel i Hamàs ja havien arribat a un pacte per suspendre les hostilitats durant cinc dies a la Franja de Gaza, autoritzar l'entrada d'una "quantitat significativa" d'ajuda humanitària i permetre la sortida d'un grup d'una cinquantena d'ostatges, majoritàriament dones i nens.

Per la seva banda, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha insistit que no hi ha cap pacte tancat. "Pel que fa als ostatges, hi ha molts rumors infundats i moltes informacions incorrectes. Vull deixar-ho ben clar: fins ara no hi ha acord. Però els hi prometo que quan hi hagi alguna cosa a dir, ho comunicarem", va afirmat Netanyahu en roda de premsa ahir dissabte a la nit.

Les famílies dels prop de 240 segrestats per Hamàs van redoblar la pressió sobre el primer ministre d'Israel amb la seva entrada a Jerusalem després d'una marxa de cinc dies a peu des de Tel Aviv. Els milers de manifestants van reclamar a Netanyahu notícies sobre els seus familiars segrestats i tenir-los al corrent de les negociacions. "El govern ni ens mira a la cara", van denunciar.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —