ACN
Per Redacció
Publicat el 07 de març 2021

La producció catalana Las niñas ha fet bons els pronòstics i ha brillat amb llum pròpia als premis Goya més atípics, amb els premis a millor pel·lícula, direcció novell, guió original i direcció de fotografia.


Adú ha rebut el segon gran premi de la nit, amb l'estatueta a millor direcció per Salvador Calvo, a més de la de so, direcció de producció i actor revelació per Adam Nourou.


Akelarre s'ha fet un lloc entre els premis tècnics, amb el de millor vestuari, maquillatge i perruqueria, efectes especials, música i direcció artística.


Patricia López Arnaiz s'ha emportat el guardó a millor actriu protagonista per Ane, un film dirigit per David P. Sañudo que també ha guanyat el d'actriu revelació per Jone Laspiur, i a millor guió adaptat.

Mario Casas s'ha emportat el Goya pel seu paper a No matarás, del català David Victori, imposant-se a David Verdaguer, Javier Cámara i Ernesto Alteiro. Alberto San Juan s'ha erigit amb el Goya a millor actor de repartiment per Sentimental, de Cesc Gay.

L'òpera prima de Pilar Palomero, que s'endinsa en l'entrada a l'adolescència d'un grup de nenes a l'Espanya dels 90, broda així una setmana d'èxits, que va encetar erigint-se com a guanyadora als Premis Feroz de la crítica. Aquest drama de denúncia contra l'educació religiosa i que qüestiona els prejudicis a les mares solteres, ja va guanyar a l'agost la Biznaga d'Or al Festival de Màlaga. Per contra, la comèdia de coproducció catalana d'Icíar Bollaín La boda de Rosa, que també partia com a favorita, s'ha hagut de conformar amb dos guardons, el de millor cançó original i millor actriu de repartiment per Nathalie Poza.
 

El año del descubrimiento s'ha endut el premi a direcció novell i millor documental. La coproducció catalana de Luis López Carrasco també ha rebut el premi a millor muntatge.


Cerimònia amb protagonisme telemàtic

La gala, marcada per una crisi sanitària que ha posat entre les cordes la indústria cinematogràfica, ha estat dirigida i presentada per Antonio Banderas i María Casado al Teatre del Soho CaixaBank de Màlaga. S'ha imposat el format híbrid i, durant dues hores i mitja, ha combinat les càmeres al plató amb les connexions als domicilis particulars dels nominats. Només s'han desplaçat fins al teatre els presentadors, l'actriu Ángela Molina, Goya d'Honor, els lliuradors dels premis i els artistes i tècnics que han fet possible l'acte.

La cerimònia ha començat amb un minut de silenci en senyal de respecte a les víctimes de la pandèmia, un homenatge que s'ha repetit durant el tradicional 'In Memoriam', on han aparegut Montserrat Carulla o Carme Contreras, però amb l'absència de Rosa Maria Sardà, que així ho va demanar a l'Acadèmia del cinema espanyol.

La gala ha comptat, entre d'altres, amb les actuacions de Nathy Peluso versionant La violetera, Vanesa Martín i Aitana. L'últim dels Goya, el de millor pel·lícula, l'ha lliurat una infermera. Al final de la gala també s'ha anunciat que València acollirà l'edició de l'any que ve.

 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —