-
Publicat el 15 de setembre 2023

No soc en Merlí, però és possible que les reflexions que estàs a punt de llegir siguin dignes d'una classe de filosofia. Posarem en dubte les matemàtiques com les coneixem fins ara i veurem quina és la regla que domina el món de les ruptures i que, esperem, en algun moment aparegui una excepció que la trenqui.

També apreciarem el paper de la intel·ligència artificial i les claus del capitalisme al món de l'espectacle. I, evidentment, tots els camins porten a Roma, per tant, també tocarem els fonaments del gran imperi romà.

Quan em donaran una sèrie?

Les ruptures són cosa de pèl-roges

Aquesta setmana han sortit rumors que afirmaven que la Rosalia i en Rauw Alejandro havien tornat. Després de la ruptura, la cantant catalana va publicar diverses fotografies a Instagram i alguns usuaris de la xarxa social han destacat que el llibre que es veu en una d'elles és el mateix que en Rauw està llegint en una de les seves històries.

El llibre es diu Diccionario de composición poética i com que, suposadament, va aparèixer a les xarxes socials dels dos en un període de temps similar, s'han fet certes suposicions sobre l'estat de la relació.

@soyeddynieblas Rosalia y Rauw Alejandro ¿Volvieron?🔥 #rosalia #rauwalejandro #rosaliayrauw #rosaliayrauwalejandro #rauwyrosalia ♬ original sound - Eddy Nieblas

És una prova una mica pobra; tenir aquest llibre sent cantant és com tenir un diccionari de català sent estudiant de filologia catalana. Però és que no és que només sigui una prova pobra, sinó que també és falsa (o això diu la Juliana Canet).

A mi la notícia no em va impactar tant com per investigar al respecte, però per sort hi ha gent més dedicada que jo que sí que ho ha fet. A l'episodi 'Els embolics del vestidor del Barça femení' del programa Que no surti d'aquí, la Juliana explica que la història d'en Rauw és de l'any 2022. Que el rumor de la reconciliació se l'ha inventat alguna persona que està una mica cucut perquè recordava aquesta fotografia.

Si apliquem el pensament racional, podríem haver deduït que aquesta informació no era certa sense recórrer a la Juliana Canet. Només calia aplicar la teoria viral d'internet: totes les noies que s'han tenyit de vermell ho han deixat amb les seves parelles (Karol G, Tini, Rosalia...). De veritat que no fa aigües per enlloc, està gairebé més demostrada que el teorema de Pitàgores.

 

Escac i mat, Newton

I una altra cosa que em té totalment enganxada perquè m'hi sento cent per cent identificada és el fenomen girl math. Sí, és una nova teoria matemàtica que no té res a envejar als càlculs que feia Newton (el menciono sempre a ell perquè no conec més matemàtics) i fins i tot diria que és molt més aplicable al segle XXI.

Us explico: girl math és una manera de portar els comptes diaris en què tens en compte despeses com les compres i retorns de roba, els cafès que fas amb les amigues, les invitacions, les compres a llarg termini... i es van compensant unes amb altres per tal que, mentalment, la majoria de despeses siguin gratuïtes. Potser amb un vídeo ho enteneu millor:

@thebobmarleyy he just doesnt understand #swiftok #swiftie #taylorswift #girlmath ♬ original sound - marley brown (taylors version)

Sí, evidentment que si pago amb efectiu és gratis. I clar que si compro entrades per a un concert que es farà al cap d'un any, el concert és de franc. I per descomptat que si li regalo un matcha latte a la meva amiga i després ella em regala un cinnamon roll, aquest és gratuït, ja que els regals no es contemplen a les despeses. I no parlem de les devolucions de roba. Un cop ja he pagat, tot el que torni i, en conseqüència, em tornin els diners, són beneficis.

Hi ha gent que decideix enganyar-se amb la religió; creure en quelcom superior i tenir fe els dona estabilitat i felicitat. El girl math és el mateix per a les noies gastadores de classe obrera.

Que jo no dic que els efectes en l'economia personal de les que segueixen la tendència siguin inexistents, la majoria de nosaltres embogim i ens passem tres quarts del mes patint, però aquesta manera d'autoenganyar-nos té efectes positius per a la nostra salut mental. I la salut va sempre per davant dels diners.

Què és el millor de tota aquesta tècnica viral? Veure els cryptobros que s'indignen. Cari, que més et dona que jo em pensi que quan torno un pantaló al Zara estic guanyant diners. A mi no m'importa que tu creguis que domines la roda del capitalisme quan ets una simple rata. Doncs deixa'm i preocupa't de les teves merdes.

@relateables69 Girl maths !! #fyp ♬ original sound - relateables

"Las mujeres ya no lloran, las mujeres facturan"

Qui està facturant més en aquests moments que la Taylor Swift i la Shakira? Doncs més enllà de les ties que vivim dels beneficis del girl math, dubto que algú les superi.

Avui us parlo d'aquestes dues reines, probablement les meves ties preferides del món de la faràndula, perquè han estat vibrant alt als VMA's 2023. A més d'arrassar als premis, la Shakira va fer tremenda actuació de 10 minuts de l'estil de la Super Bowl i no va deixar ningú indiferent, especialment a la Taylor que no va parar de cantar i ballar.

@_jaehyunsocks Taylor Swift reaction to SHAKIRA performance at VMAs🔥 #shakira #taylorswift #lilnasx #vmas #vmas2023 #reaction #jaehyunsocks ♬ Whenever, Wherever - Shakira

Què tenen en comú aquestes senyores? Que actualment es troben a la part més alta de la piràmide de les dones considerades despechadas. La Taylor sempre ha estat molt jutjada per les seves parelles —per la quantitat de nòvios que ha tingut i el temps que li han durat— i la Shakira, des que ha decidit monetitzar les seves llàgrimes per la separació amb en Piqué es troba en un estat similar.

La seva vida personal i amorosa interessa tant que, qualsevol cançó autobiogràfica ho peta. Sincerament, crec que totes dues aprofiten molt bé la situació. Està clar que tenen una ment molt racional. Si jo pogués facturar per plorar, no dubteu que ho faria.

Més enllà de l'iconisme d'aquestes dues artistasses, és meravellós veure com de contenta —potser amb l'ajudeta d'algun còctel— estava la Taylor mentre ballava la sessió de la Shakira i en Bizarrap. És veritat que va estar molt bailonga i eufòrica durant tota l'entrega de premis, però vull pensar que ho va estar més quan va sentir tremenda frase com "perdón que te sal-pique".

Perquè ja sabeu que la Taylor parlà castellà, per això sap que als espanyols els ha de dir "jamoncitos" i entén que la tia de 22 anys és la noia amb qui en Piqué li va posar les banyes a la Shakira.

Pensaments recurrents

Aquest apartat es titula 'pensaments recurrents', però us prometo que el tema del qual us parlaré no ha passat mai pel meu cap de manera casual. Això demostra que no sempre vinc aquí a parlar de mi i de les meves coses, només gairebé sempre.

No sé per quina raó, el meu TikTok ha decidit que necessito prendre consciència de la importància de l'imperi romà. Que no és que no en sigui conscient, perquè he fet molts anys de llatí i d'història antiga i he visitat molts espais arqueològics amb ruïnes de l'època, però tampoc és un tema que estigui present al meu dia a dia.

Doncs es veu que hi ha persones que hi pensen diàriament. I jo no vull fer judicis precipitats, però les persones que he vist que hi pensen són homes que estan emparellats amb dones.

@kirakosarin “theres so much to think about!” 🫠 #romanempire ♬ original sound - Kira Kosarin
@theyaresam_

the roman empire is actually fascinating

♬ original sound - sam

Què he fet davant d'aquesta informació? Començar el meu experiment social. He escollit un grup per fer una prova pilot i els participants (2) han estat la meva parella heterosexual de confiança: els meus pares. Els he fet la pregunta inicial per desenvolupar la meva hipòtesi, que és "com de sovint penses en l'imperi romà" i probablement no us sorprendrà saber que el meu pare hi pensa més que la meva mare.Ara pensareu que, que el meu pare miri vídeos al YouTube no vol dir que hi pensi més que la meva mare, que segons afirma hi pensa sis cops l'any, però és que el meu pare consumeix molt YouTube. Possiblement seria de les poques persones que l'amortitza tant que hi sortiria guanyant amb la prova pel perfil premium.

Així que jo m'arriscaré a dir que, encara que no és un tema de reflexió diari, els homes (probablement heterosexuals) hi pensen més que les dones.

Els límits de la tecnologia

Jo pensava que amb les fotografies del Papa de Roma amb un anorac llarg fins als peus i cadenes daurades ja ho havia vist tot. Però després la intel·ligència artificial es va posar a fer coses com donar cara a les comunitats autònomes, a fer cançons aparentment cantades per la Rosalia o a fer que la Taylor Swift parlés castellà.

Ara la nova moda és fer traduccions de vídeos. Bàsicament, seria com fer un doblatge, per tant, molta gràcia no pot tenir. Però la gent ha demanat doblatges de moments icònics de la cultura espanyola que són meravellosos. Això sí que és saber trobar la utilitat d'aquesta eina.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —