-
Per EFE
Publicat el 29 de juny 2023

El Govern del Regne Unit segueix "plenament compromès" amb el seu pla d'enviar migrants a Ruanda, tot i que ha estat declarat il·legal aquest dijous per la Justícia britànica, ha explicat la ministra d'Interior, Suella Braverman. "El poble britànic vol detenir l'arribada de bots (amb potencials refugiats) i aquest Govern també. Això és el que estic decidida a complir i no faré un pas enrere", ha afirmat en un comunicat.

"La Cort d'Apel·lació ha deixat clar que la política de reubicar als sol·licitants d'asil a un tercer país segur per al processament de les seves sol·licituds és conforme a la Convenció de Refugiats", assenyala la política conservadora. Considera, no obstant això, "una decepció" la part de la fallada que desautoritza la seva estratègia en jutjar que el sistema d'asil ruandès presenta deficiències que no garanteixen el respecte dels drets dels candidats.

En aquest sentit, anuncia, com ja va fer prèviament el primer ministre, Rishi Sunak, que demanarà permís als tribunals per a elevar un recurs davant el Tribunal Suprem, la màxima instància judicial britànica.

El Regne Unit i Ruanda van acordar l'abril de 2022 un pla a cinc anys per a la transferència a Kigali de la majoria d'immigrants que arribin per vies il·legals a territori britànic, les sol·licituds d'asil del qual es processarien allà sense possibilitat de tornar a aquest país.

A canvi, el Regne Unit ha facilitat 120 milions de lliures (uns 138 milions d'euros) en fons per al desenvolupament de Ruanda i es farà càrrec dels costos de tramitació i integració de cada persona reubicada.

Dimarts passat, el Govern de Sunak va admetre que el cost d'embarcar a aquestes persones s'estima en unes 169.000 lliures (195.000 euros) per cap, més del que, segons càlculs de l'oposició, costa actualment tramitar les seves sol·licituds aquí. El primer vol amb immigrants amb destinació al país africà va ser detingut el 14 de juny de 2022 per una decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans, que va ser molt criticada per l'Executiu conservador. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —