[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per ACN
Publicat el 23 de febrer 2021

La plataforma Llibertat Pablo Hasél ha fet una crida a "l'acció combativa" de les persones que acudeixen a les manifestacions per demanar la llibertat del raper. En aquest sentit, demanen que s'assisteixi a les assemblees i convocatòries que hi haurà els propers dies per "organitzar la ràbia", ja que consideren que no se'ls pot recloure a casa. En el marc d'una roda de premsa al davant del Centre Penitenciari Ponent, on es troba pres Hasél, la seva advocada, Alejandra Matamoros, ha lamentat la campanya de desprestigi contra el raper després de la seva detenció dilluns passat i ha recordat que la condemna per agredir un policia local de Lleida no és ferma.

Segons la plataforma de suport a Pablo Hasél, les manifestacions dels darrers dies per demanar la llibertat del raper han obligat a l'Estat a mostrar la seva "autèntica cara, la més terrorista i violenta", a través dels aparells policials i mediàtics. Asseguren que estan disposats a mostrar al món sencer que són capaços "d'ofegar qualsevol convocatòria democràtica i crítica".

La lletrada Alejandra Matamoros ha lamentat la campanya contra Hasél i ha assegurat que la seva entrada a presó sí que es deu als delictes d'opinió per les lletres de les seves cançons i no per altres penes que ha dit, que encara no són fermes. Per Matamoros, aquesta campanya es deu al fet que l'Estat vol desviar el focus mediàtic de la llibertat d'expressió per la qual s'estan manifestant "milers de persones cada dia".

"La presó no és un lloc per treballar ni perquè l'Estat et continuï explotant"
Matamoros ha confirmat que Hasél es nega a participar a les feines que no són obligatòries i que donen beneficis als presos com accedir a un tercer grau. No ho fa en base al que està integrat en la forma d'actuar del col·lectiu de presos polítics i antifeixistes, i perquè fer-ho suposaria un penediment. En aquest sentit, també ha posat de manifest les queixes que ha fet sentir el raper sobre el fet que quan deixi el mòdul d'ingressos, el facin compartir cel·la en un espai on viure dues persones sense intimitat "no és digne".

La lletrada ha afegit que el col·lectiu de presos antifeixistes com Hasél defensa que si la presó no té mitjans suficients per netejar les instal·lacions s'ha de contractar personal i que no és un lloc per treballar-hi gratis ni perquè l'Estat "et continuï explotant".

"L'única violència que condemnem és la de l'Estat"
Per la seva banda, el portaveu de la plataforma Llibertat Pablo Hasél, David Marín, ha dit que no condemnaran la violència que hi ha hagut els darrers dies amb la crema de contenidors i saquejos a botigues. En aquest sentit, ha assenyalat que la violència ve provocada per l'Estat, perquè no garanteixen la vida digna dels ciutadans. Així mateix, ha animat a continuar fent "pressió als carrers" perquè així serà l'única manera d'aconseguir la llibertat de Hasél.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —