RFEF
Per Redacció
Publicat el 27 d’agost 2023

Luis Rubiales no es cansa i continua enrocat en el seu discurs victimista i de culpabilitzar a la víctima de l'agressió, Jennifer Hermoso. La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha publicat aquest divendres a la nit un comunicat on intenta desmentir les paraules de la futbolista que recull el text que va emetre el sindicat FUTPRO. A més d'anunciar accions legals, la RFEF amenaça les jugadores de la selecció que van signar l'escrit recordant que "la participació a la selecció és una obligació".

El comunicat provinent de Las Rozas, publicat superada la mitjanit, diu que la versió dels fets de Rubiales "està contrastada als expedients interns que s'han obert" i afegeix que Hermoso "no ha contestat a cap dels requeriments formulats". La federació torna a insistir que els fets exposats pel president a l'assemblea són "absolutament certs i no menteix".

Amb la pretensió de validar la versió dels fets de Rubiales (que defensa que el petó a la jugadora va ser consentit malgrat que ella ho ha negat repetidament), el comunicat de la RFEF adjunta una seqüència de quatre fotografies amb frases com "la Sra. Jennifer Hermoso, amb els braços, agafa el Sr. president de la RFEF per l'esquena, mentre que el Sr. president té els braços solts en la part superior de l'esquena de la jugadora. Per tant, cap força podia exercir". 

Aquestes fotografies, però, no aporten cap informació a partir de la qual es pugui deduir que el petó va ser consentit. Tot el contrari: s'hi veu Rubiales abraonat sobre la jugadora, que es manté pràcticament immòbil, mantenint els peus a terra i les cames juntes. L'anàlisi d'aquesta seqüència d'imatges que en fa la RFEF al comunicat és, com a mínim, inusitat i poc professional; i el relat dels fets que aporta queda desmentit amb les imatges en vídeo que ha vist tothom:


Són molts els internautes que han respost a les xarxes amb anàlisis i dades que contradiuen el comunicat de la RFEF:

Addicionalment a l'exposició insòlita dels fets, la RFEF anuncia accions legals contra el sindicat FUTPRO i, sobre la decisió de les 23 jugadores guanyadores del Mundial de no tornar a la selecció mentre no es produeixin canvis, la RFEF assenyala el següent: "La RFEF respecta com ha respectat en tot moment les decisions de les jugadores de voler participar o no amb la selecció espanyola en els partits internacionals, si bé deixa constància que la participació en la selecció és una obligació de totes les persones federades".

Jenni Hermoso, víctima d'una agressió masclista

Jenni Hermoso va publicar un segon comunicat després del que va difondre conjuntament amb totes les futbolistes on deixa clar que les paraules de Rubiales "són categòricament falses" i que es va sentir "vulnerable i víctima d'una agressió, un acte impulsiu, masclista, fora de lloc" i "sense cap tipus de consentiment" per la seva part.

La futbolista declara també que des de la federació se li va demanar fer una declaració conjunta amb Rubiales per "rebaixar la pressió sobre el president", a la qual ella es va negar en tot moment. A més, insisteix que no va fer cap manifestació individualitzada sobre els fets, el que significa que les declaracions publicades a EFE provinents de la RFEF on Hermoso treia importància al petó i assegurava que va ser un "gest mutu totalment espontani" van ser falsejades.

L'exposició de la jugadora no acaba aquí. Assegura que ha estat "sota una contínua pressió per sortir al pas amb alguna declaració que pogués justificar" l'agressió de Rubiales i que la federació ha pressionat la seva família, amics i companyes "per donar un testimoni que poc o res tenia a veure amb les meves sensacions".

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —