-
Per ACN
Publicat el 31 de maig 2023

La Sala Atrium ha presentat l’espectacle de creació Càndid o l’optimisme que es podrà veure del 7 al 18 de juny. A partir de l'obra homònima de Voltaire, el muntatge fa un retrat d’una generació educada sobre la “falsa promesa de la felicitat”. La proposta “irreverent” i “desacomplexada” tracta la precarietat i pretén combatre el desànim polític amb activisme cultural. Així, es qüestiona el món de l’entreteniment i els relats sobre felicitat que "ens han volgut imposar". La producció està protagonitzada per Lluís Oliver i dirigida i amb text de Miquel Mas Fiol. Es tracta de la primera part de la Trilogia de la Condició mil·lenial, que proposa revisar tres clàssics literaris amb un marcat segell generacional.

A través de diferents llenguatges com el monòleg, la dansa, el cant o l’audiovisual, es presenta una comèdia i tragèdia que neix “des de la ràbia i la incertesa” del context actual.

L’argument explica la història del propi protagonista, l’actor Lluís Oliver. A partir d’un collage d’escenes es narren les seves desaventures. En concret, amb un joc de metateatralitat, es mostra un actor que es presenta en un càsting que acabarà qüestionant el món de l’entreteniment i els relats sobre la felicitat.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —