CANVIAR
Publicat el 04 d’abril 2021

1. De pel·lícula a exposició

La Virreina Centre de la Imatge acull La nit incandescent. Viatge al fons del voler viure, una exposició que aplega les veus del cineasta Jo Sol (Barcelona, 1968), la fotògrafa i muntadora Afra Rigamonti (Milà, 1975) i el filòsof Santiago López Petit (Barcelona, 1950). Tres veus diferents que comparteixen un mateix viatge físic i existencial.

Es tracta d'una mostra formada per filmacions, fotografies i paraules que tradueixen la pel·lícula Nos queda la noche. Viaje al fondo del querer vivir, de Jo Sol, al llenguatge museogràfic. Podeu visitar l'exposició fins al 25 de juny. L'entrada és lliure. 

'Nos queda la noche. Viaje al fondo del querer vivir' / La Virreina Centre de la Imatge

2. El laboratori de Gaudí

A Santa Coloma de Cervelló, al Baix Llobregat, s'hi troba la Cripta de la Colònia Güell, un edifici que ens permet conèixer a Antoni Gaudí, més enllà de les obres que primer se'ns venen al cap en pensar en l'arquitecte. Aquesta ha estat coneguda com el laboratori de Gaudí, l'obra on va experimentar les innovacions que més tard aplicaria a la Sagrada Família. Juntament amb la Casa Batlló, la Sagrada Família i la Casa Vicens, la Cripta de Gaudí va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2005.

El 1898 Eusebi Güell va encarregar a Gaudí una església per als treballadors de la colònia tèxtil. La construcció va començar deu anys després de l'encarreg i només es va arribar a construir la cripta, ja que amb la mort del comte Güell el 1918 els seus fills van abandonar el projecte. L'entrada per accedir a la Cripta Gaudí i la Colònia Güell amb una audioguia és de 9,50 €.

3. El món de Banksy

L'Espacio Trafalgar acull The World of Banksy, una exposició immersiva sobre l'artista d'art urbà britànic que reuneix més de 100 reproduccions a mida real d'obres que l'artista. Encara que manté l'anonimat, Banksy és conegut a escala mundial pels seus grafitis de denúncia social i política als carrers de Londres, però també a altres ciutats com Los Angeles. 

Podeu visitar l'exposició fins al 31 de desembre. L'entrada és d'un preu de 12 € per a adults de més de vint-i-cinc anys i de 9 € per a menors de vint-i-cinc. Consulteu els horaris i les diferents tarifes fent clic aquí.

Un dels grafitis de Banksy / Banksy, Espacio Trafalgar

4. El gronxador amb les millors vistes de Barcelona

Si aquest cap de setmana us quedeu a Barcelona, podeu aprofitar per fer una petita excursió i passar un matí o una tarda gaudint d'una de les millors vistes de la ciutat. Situat dins dels límits del Parc de Collserola i vora el Mirador d'Horta, s'hi troba un gronxador de fusta que ens ofereix una vista panoràmica de Barcelona, mentre rememorem un dels moments més divertits de la nostra infància. 

Hem d'advertir-vos, però, que a vegades, el gronxador no hi és, ja que es retira per fer-li un manteniment. Barcelona Secreta va penjar un vídeo al seu Instagram que ens mostra com hi podem arribar. 

 

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —