Messi abans d'aixecar la Copa del Món
Messi abans d'aixecar la Copa del Món
Publicat el 20 de desembre 2022

Ens alegrem tant perquè ens el sentim nostre. El 15 de febrer de 2002, Lionel Andrés Messi Cuccittini signava la seva primera fitxa a la Federació Catalana de Futbol com a jugador del Barça. El club va apostar per un jove. Al final, va acabar pagant el seu tractament a un nen que ha acabat sent un gegant. I que l’hem vist créixer. Encara no sabia tot el que li quedava per viure. Tampoc s’ho imaginava ningú. Va firmar el seu vincle amb el Barça en un tovalló.

Ara sí que ho sabem, tot i que se’n pren més consciència de tot el que ha aconseguit un jugador quan arriba la seva retirada. Encara segueix jugant, de fet ha declarat que seguirà defensant la samarreta de la selecció ara com a campió. Però la sensació és que el cercle queda tancat. No li queda res més per fer.

A l’argentí se’l compara amb el Messies. L’única espina que li quedava clavada era la de guanyar un Mundial. Va declarar que canviaria cinc pilotes d’or per la copa del món. Ara s’ha desfet d’aquesta corona d’espines que era una càrrega. Ningú li pot retreure res. Pot descansar tranquil.

Números

7 gols i 3 assistències se sumen per arribar a 98 i 53 amb la samarreta d'Argentina. Hem vist el Messi més argentí. Justament quan ja no juga al Barça. 5 títols com a internacional. Amb el Barça 672 dianes i 269 passades de gol. 35 títols que han capgirat la història blaugrana. Ara no hi ha temporades de transició.

L’any anterior a la segona etapa de Laporta, amb Josep Maria Bartomeu com a president, va demanar marxar i no el van deixar. I al Paris Saint-Germain va arribar quan ell no volia sortir. El club no va voler endeutar-se per fer-ho després activant les famoses palanques. Va acomiadar-se en una roda de premsa on s’havia d’eixugar les llàgrimes. Finalment, al club parisenc ha enregistrat 23 gols i 27 assistències en 53 partits.

Leo Messi és de tothom

Hem pogut veure Leo Messi i això no ens ho treu ningú. Amb 23 anys, Messi havia conquerit quatre lligues amb el Barça, un parell de Champions i el famós sextet. A més de dos pilotes d’or. Avui segurament té la vuitena fiançada. Perquè la seva llegenda no ha parat de créixer. Messi ha fet feliç l’Argentina i els aficionats del futbol i del Barça que li estem agraïts per fer-nos portar les mans al cap cada tres dies durant més d’una dècada. I això és molt difícil.

Leo Messi és de tothom. Patrimoni històric del futbol, ahir va acabar de pujar les escales i va seure al tron. Un tron que ja li pertanyia però en el que avui, per fi, s’asseu alleugerit. Ja té la gratitud i l’eternitat guanyada com a ídol argentí. A Barcelona ja la tenia des de fa molts anys. A la final del Mundial portava la samarreta d’Argentina. Però porta tatuada una vidriera de la Sagrada Família al colze. La seva victòria també és la nostra.
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —