-
Per ACN
Publicat el 10 de febrer 2024

Els premis Innovation in Politics Awards, que es lliuraran el 2 de maig a Barcelona, han nominat com a finalistes dos projectes de l'Ajuntament de la capital catalana: la iniciativa B-minicome de renda mínima garantida combinada amb polítiques socials actives i les cooperatives d'habitatges impulsades amb l'entitat Sostre Cívic. Els guardones estan impulsats per The Innovations Politics Institute com a part de la capitalitat europea de la democràcia que ostenta Barcelona aquest any. En aquesta 7a edició, han participat 334 projectes, procedents de 26 països, 70 dels quals han arribat a la final, que se celebrarà el 2 de maig, precisament, a Barcelona.

Els premis reconeixen projectes públics valents i creatius de tota Europa que impacten positivament en la vida de les persones. Els finalistes i guanyadors han estat triats pel vot del Jurat Ciutadà composat per 1.086 ciutadans europeus.

El projecte de renda mínima garantida a zones desfavorides de la ciutat serà finalista en la categoria de Desenvolupament Local mentre que la iniciativa de foment de l'habitatge cooperatiu en cessió d'ús ho farà en la de Cohesió Social.

El primer dels projectes combina les polítiques de transferència de renda i les socials per mitigar la pobresa als barris de l'Eix Besós de la ciutat. La segona iniciativa, que ha estat nominat per participació ciutadana, ha impulsat cinc promocions d'habitatge cooperatiu en sòl municipal. En total, són 145 habitatges cooperatius, dels quals les promocions de Princesa (Ciutat Vella), La Balma (Sant Martí) i Cirerers (Nou Barris) ja són una realitat.

Segons informa el consistori, s’està treballant en les promocions de Can 70 (Sarrià – Sant Gervasi) per a gent gran, i la conjunta amb el grup cooperatiu TEB a l’àmbit de les Casernes de Sant Andreu, en la que hi viuran persones amb discapacitat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —