- podcasts -
Per Anna Reig
Publicat el 29 d’octubre 2021
Duració 23'

Núria Perpinyà, nascuda a Lleida el 1961, és escriptora i professora universitària. Al llarg de la seva vida, ha desenvolupat tant la seva faceta de novel·lista com la d'assagista. Es va doctorar en Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona, i de seguida es va interessar per l’obra de Gabriel Ferrater.

Amb vint-i-cinc anys va publicar el seu primer assaig sobre el poeta, juntament amb Xavier Macià, titulat: “La poesia de Gabriel Ferrater”. El llibre va rebre el premi Josep Vallverdú el 1984. Més endavant, el 1998, va estrenar-se com a novel·lista amb Un bon error, que ja manifestava la complexitat i l’estil renovador que caracteritza la resta de les seves novel·les.

El 2001 va publicar Una casa per compondre, en la qual explora un nou gènere literari: la novel·la fragmentada. Amb Mistana va rebre el Premi de la Crítica, i més endavant va publicar Els Privilegiats, Cal·lígrafs i Al Vertigen. La seva darrera novel·la és I, de sobte, el paradís, del 2018, una novel·la experimental creada a partir de milers de tuits de desconeguts.

Parlem amb ella sobre els llibres que més han marcat la seva vida, sobre la seva passió pel teatre i sobre la seva concepció de la literatura. 

Logo: Judith Guinovart 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —