Truss
Per ACN
Publicat el 20 d’octubre 2022

La primera ministra del Regne Unit, Liz Truss, ha dimitit avui, només sis setmanes després de ser nomenada. Així ho ha anunciat ella mateixa davant de Downing Street, en una decisió que arriba després de perdre el suport d'una part important dels diputats 'tories'. Truss no ha pogut capejar la crisis generada per l'anul·lació del seu projecte polític i financer, que va sembrar el caos als mercats financers. Continuarà en el càrrec fins que es pugui nomenar el seu substitut, que podria arribar en menys d'una setmana.

La dirigent conservadora ha explicat en una compareixença aquest migdia que va arribar al càrrec en un moment de gran inestabilitat econòmica i internacional. "Reconeixo que, donada la situació, no puc fer realitat el mandat pel qual em va escollir el Partit Conservador", ha declarat.

La decisió arriba després que Truss s'hagi reunit aquest matí amb Graham Brady, líder del Comitè 1922, que integra els diputats 'tories' sense càrrec a l'executiu. Es tracta de l'òrgan responsable de presentar una moció de censura contra el líder del partit si es compta amb almenys un 15% dels diputats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —