La llei del 'només sí és sí', a un pas del Congrés
Per EFE
Publicat el 11 de juny 2021

El Consell d'Estat va aprovar ahir per unanimitat el seu dictamen sobre l'avantprojecte de llei integral de garantia de la llibertat sexual, conegut com la llei del 'només sí és sí', una iniciativa que es tramita des de fa més d'un any i que en breus podrà ser remesa al Parlament.

Fonts del Consell han informat a EFE de l'aprovació de l'informe, que fou remès ahir mateix a la tarda al Ministeri d'Igualtat, sense donar detalls del seu contingut. Es tracta de l'últim informe que necessitava la llei abans de ser enviada al Congrés.

L'avantprojecte, que regula el consentiment explícit en les relacions sexuals i elimina la divisió entre abús i agressió sexual, ha seguit una tramitació turbulenta, primer per les discrepàncies entre Igualtat i el Ministeri de Justícia i després per les crítiques del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) al text.

En un informe aprovat el febrer passat, no vinculant, el CGPJ va qüestionar els eixos de la llei, com la necessitat que hi hagi un consentiment explícit, concloent i inequívoc o l'eliminació del delicte d'abús sexual. Per part seva, el Consell Fiscal va avalar el projecte i Igualtat va introduir diversos canvis abans de remetre'l al Consell d'Estat.

L'avantprojecte va ser aprovat pel Consell de Ministres el març de l'any passat i la intenció d'Igualtat era enviar-lo a les Corts el passat 8 de març, coincidint de nou amb el Dia de la Dona, però el tràmit dels informes es va prolongar.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —