-
Per EFE i Redacció
Publicat el 18 de novembre 2022

L'australià Isaac Humphries s'ha convertit en el primer jugador de bàsquet professional de la lliga australiana (NBL) a reconèixer obertament ser gai, i ha expressat un gran alleujament després de fer el pas i poder per fi "conciliar la seva sexualitat" amb el seu entorn esportiu.

En un emotiu vídeo publicat aquest dimecres a les seves xarxes socials, Humphries, de 24 anys i que juga a les files del Melbourne United australià, ha revelat al vestidor davant dels seus companys que és gai, i ha admés prendre la decisió després "d'un període extremadament fosc" en què fins i tot "vaig intentar treure'm la vida".

"Vaig pensar que no podia ser aquesta persona dins del nostre entorn", ha confessat Humphries, que admet fer el pas gràcies a "formar part d'una comunitat plena d'orgull i felicitat", cosa que li ha suposat "un despertar", ha afegit. "Pots ser un gran jugador de bàsquet i ser gai. No té res a veure amb la teva sexualitat [...] Només vull ser jo mateix", conclou Humphries. 

Reacció en el món de l'esport

Les xarxes socials s'han fet ressò de la notícia i grans personalitats del món del bàsquet, com Pau Gasol, Rex Chapman, Lauren Jackson, Chris Anstey o Andrew Gaze li han donat suport públicament. També s'hi han sumat clubs esportius, com el FC Barcelona o els Atlanta Hawks, o la pròpia NBA.

 

Una figura més en el llarg camí

Isaac Humphries es converteix així en el primer jugador de la NBL australiana a reconèixer la seva homosexualitat, en un dels escassos exemples al món del bàsquet professional. El 2013, el jugador de la NBA Jason Collins va ser el primer atleta professional d'una gran lliga nord-americana a confessar la seva homosexualitat. Per la seva banda, el pentacampió olímpic i icona global de la natació, Ian Thorpe, també australià, va admetre el 2014 ser gai després d'anys desmentint els rumors. 

El conseller delegat del Melbourne United, Nick Truelson, ha anunciat a diversos mitjans de comunicació australians que "tot el club n'està orgullós". "És un pas increïble al viatge d'Isaac", ha afegit Truelson. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —