Ania Casajuana i Andrea Díaz, components del grup Lo Lamento
Ania Casajuana i Andrea Díaz, components del grup Lo Lamento
Ania Casajuana i Andrea Díaz, components del grup Lo Lamento
Publicat el 25 de gener 2023

De vegades, és millor no donar per fet que el teu ídol no llegirà el missatge que li enviïs per Instagram. Alguna vegada, també, la millor disculpa és una cançó. L’Ania Casajuana i l’Andrea Díaz són Lo Lamento, i poden confirmar ambdues coses. Una nit de borratxera va acabar amb l’Ania bloquejada per l’actriu Anna Castillo. “Vaig enviar-li un missatge vulgar. Era de manera afectuosa, però clar, he de saber els límits.” D’aquí va sortir Un Castillo, el segon single de Lo Lamento.

L’Ania i l’Andrea tenen 23 anys i són estudiants de grau de Comunicació Audiovisual i de diploma de Producció musical, música i so, respectivament. Feia temps que eren amigues quan van cantar juntes per primer cop, al micro obert d’un casal de joves de Montcada i Reixac. “Ens van proposar cantar a les dues, vam buscar un nom ràpid per posar-lo al cartell i vam escollir A² (A al cuadrado)”, explica l’Ania. Després d’això, van decidir fer el seu primer EP, ¿y tú qué tal?, que el van produir elles soles a casa.

La seva gran oportunitat va arribar l’any passat, quan es van presentar a la beca Cabal Musical del Taller de Músics i la van guanyar. “De fet, jo estava a Dublín quan ho vam saber i vaig dir ‘torno, a tope’, i vaig tornar”, recorda l’Andrea. La beca consistia en mig any de formació i mig any de producció d’un EP. El primer que van haver de fer, però, va ser canviar el nom del grup, ja que era “una angoixa” trobar-les a Spotify per com estava escrit (A²). I així va néixer Lo Lamento.

Un Castillo, el segon single de Lo Lamento

El desembre passat van publicar el seu segon single, Un Castillo. La cançó va adreçada a l’Anna Castillo, a qui l’Ania havia enviat un missatge per Instagram una nit de festa. “Jo pensava que no el llegiria. Tot i això, em vaig aixecar el matí següent i vaig veure que estava bloquejada”, explica. “Vaig pensar: Això és greu. Fins a quin punt és invasiu o simplement un missatge de fan?’”. La situació també l’angoixava perquè ella vol dedicar-se al cinema, i sabia que era fàcil trobar-se a l’actriu en algun moment. Davant d'aquest conflicte, va pensar que la millor disculpa seria una cançó.

@lolamento.music Ya está en spotify 👩🏼‍❤️‍💋‍👩🏻 #music #annacastillo #foryoupage #lgbt #queer #foryou #parati #viral #premiosgoya #tiktokespaña #tiktok #musica #lesbiana #uncastillo #fyp #funny #fypシ ♬ suono originale - Lo Lamento

Un Castillo va tenir l’efecte que volien: va arribar a l’actriu, va desbloquejar l’Ania, i va compartir la cançó al seu Instagram. Gràcies a això, les seves escoltes a Spotify van augmentar notablement: ara en té més de 21.000. “Al final, el que volíem transmetre era que no som persones dolentes, o jo personalment, només que en aquell moment no em vaig adonar de la gravetat de l’assumpte, però que és greu. I ha sortit una cançó amb la qual estem contentes”, comenta l’Ania.

Després d’aquests dos senzills —el primer va ser Flores— així com l’EP que van treure com a A², Lo Lamento està en procés de trobar i crear el seu propi so. L’EP que estan produint, detalla l’Andrea, “anirà encaminat cap a un altre so, diferent d’Un Castillo, que era molt tontipop, que mola, però això és diferent”.

El seu objectiu és trobar el seu estil, que beu de la influència d’artistes tant nacionals com internacionals. L’Andrea destaca el so del nou disc de Guitarricadelafuente, les atmosferes de Natalia Lacunza i Alba Reche, i l’Ania hi afegeix també la música de Bon Iver. “També estem veient quines limitacions tenim com a grup, tant econòmiques com musicals. L’Andrea és l’única que ha estudiat música. Jo he tocat instruments, però més d’oïda”, comenta l’Ania.

Flores, el seu primer single, publicat el setembre de 2022

El 26 de febrer presentaran l’EP amb el Taller de Músics. Després, la seva intenció és posar diners de la seva butxaca per continuar impulsant el projecte i fent concerts. Totes dues reconeixen la importància de xarxes com TikTok per donar-se a conèixer, i pensen que potser haurien de ser més actives. En aquest sentit, tot i que la història d’Un Castillo és “sucosa”, l’Ania no vol “donar-li més bola”. “Em fa vergonya”, reconeix. L’Andrea bromeja amb el tema: “Al final l’Anna Castillo ens tornarà a bloquejar.”

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —