[#if caratula??]
  [#if caratula?is_hash]
    [#if caratula.alt??]
      ${caratula.alt}
    [/#if]
  [/#if]
[/#if]
Per EFE
Publicat el 09 de gener 2021

L'alcalde de Londres, el laborista Sadiq Khan, ha declarat aquest divendres la capital britànica en situació "greu" a causa de la ràpida propagació de la Covid-19, que amenaça de situar els hospitals al límit de la seva capacitat. Els casos de Covid-19 a Londres superen els mil per cada 100 mil habitants, mentre que els hospitals tenen un 35% més pacients amb la malaltia que durant la primera ona de l'abril passat, segons han indicat fonts de l'alcaldia de la ciutat.

L'alcalde ha informat en una nota que ha escrit al primer ministre britànic, Boris Johnson, per demanar-li que s'obligui la població a portar màscares fora de casa, fins i tot quan es fa la cua per entrar als supermercats. "La situació ara a Londres és crítica, amb una propagació del virus que està fora de control. El nombre de casos a Londres s'ha incrementat ràpidament", assenyala l'alcalde.

Amb aquest augment, "els nostres hospitals estan en risc de quedar desbordats. La dura realitat és que ens quedarem sense llits per als pacients en les pròximes setmanes tret que la propagació del virus es pugui alentir de manera dràstica", ha afegit.

"Estem declarant un incident greu perquè l'amenaça que aquest virus suposa per la nostra ciutat està en un punt de crisi. Si no prenem mesures immediates ara, el nostre NHS (Sanitat pública) quedarà desbordat i més gent morirà", insisteix.

Línies col·lapsades

Segons Khan, el Servei d'ambulàncies de Londres està rebent unes 8.000 trucades d'urgències cada dia, enfront dels 5.500 en una jornada de gran activitat per la sanitat. L'alcalde ha demanat als londinencs que es quedin a casa i que només surtin si és realment necessari. De fet, un centenar de bombers de Londres s'ha reconvertit en conductors d'ambulàncies per manca d'efectius.

El Regne Unit manté un confinament amb el tancament de col·legis, per la ràpida propagació del virus, que les autoritats relacionen amb l'aparició d'un nou cep.

Segons les últimes xifres oficials, el Regne Unit va registrar dijous 1.162 noves defuncions per Covid-19, per la qual cosa el total de morts des del començament de la pandèmia ascendeix a 78.508.

— El més vist —
- Comentaris -
- Etiquetes -
— El més vist —