Pla obert on es pot veure la gelera de l'Aneto, en males condicions per l'estat sòlid del gel, el 14 d'agost de 2021
Pla obert on es pot veure la gelera de l'Aneto, en males condicions per l'estat sòlid del gel, el 14 d'agost de 2021
Per ACN
Publicat el 01 de juliol 2022

La Guàrdia Civil ha emès un comunicat d'alerta pel mal estat de la glacera de l'Aneto (Benasc, Ribaogorça), el cim més alt del Pirineu i un dels més concorreguts pels excursionistes. Les elevades temperatures dels mesos de maig i juny han fet avançar el desgel i això ha provocat que les condicions de la glacera siguin actualment com les de finals d'agost o principis de setembre, quan es troba amb més mal estat.

El gel es fon durant el dia per la calor, a la nit fossilitza i queda dur i lliscant, de manera que si no s'hi passa amb equipament adequat —com grampons i piolet—, el risc de caiguda és extrem. Es recomana passar per rutes alternatives a les persones que vulguin pujar fins al cim.


Per tot plegat, s'ha apostat per informar a les persones que vulguin pujar a l'Aneto que optin per una ruta alternativa, que partiria des del refugi de la Renclusa, però per evitar la glacera fòssil, caldria esquivar la pujada pel Portilló superior i prendre la ruta pel coll de la Renclusa i l'estany de Salterillo.

Així s'evitaria la part baixa de la glacera fent una diagonal fins a l'avant cim. Així i tot, es recalca que és important portar piolet i grampons per fer la ruta. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —