Habitatge
Per ACN
Publicat el 20 de setembre 2023

La manca d'oferta d'habitatge de lloguer és el "principal escull" dels joves a l'hora d'emancipar-se. Ho revela un informe de Funcas, que detalla que un 46% del jovent d'entre 25 i 34 anys viu amb els seus pares, gairebé deu punts més que fa una dècada. D'aquests, dos de cada tres té feina.

El document detalla que tan sols un 30% viuen en un habitatge de propietat per la "davallada" de l'oferta d'immobles dels últims anys i els canvis en les condicions de finançament arran de l'esclat de la bombolla immobiliària.

Tot plegat s'agreuja, a més, amb les pujades dels tipus d'interès de l'últim any, segons Funcas. L'estudi també indica que quatre de cada deu inquilins de l'Estat dediquen més del 40% de la seva renda disponible a pagar el lloguer.

El document posa de manifest la correlació entre la densitat del parc immobiliari de lloguer i el percentatge de joves que s'han emancipat. Segons explica, en els països nòrdics i d'Europa central, amb un mercat de lloguer "relativament abundant", la "immensa majoria" dels joves tenen accés a un habitatge. En canvi, hi ha "més dificultats" per emancipar-se entre els menors de 34 anys quan hi ha poc habitatge de lloguer. Aquest últim cas seria el d'Espanya i altres països del sud d'Europa.

Després de tot, Funcas indica que la solució de tot plegat és augmentar l'oferta de lloguer. L'autor de l'article, Raymond Torres, recorda que des de la bombolla immobiliària la construcció d'habitatge a l'Estat ha crescut a un ritme inferior al de la demanda.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —