Manifestació 25-N.
Per ACN i Redacció
Publicat el 26 de novembre 2021

Centenars de persones es van manifestar aquest dijous al vespre contra les violències masclistes amb motiu del 25-N. La mobilització, que va recórrer el Passeig de Gràcia, va estar convocada pel moviment Novembre Feminista, col·lectiu de Ca la Dona, i s'hi han sumat altres entitats i partits. 

Al crit de "l'estat opressor es un mascle violador" han arribat les manifestants a la plaça de Catalunya, després d'una hora de mobilització pel passeig de Gràcia per denunciar les violències que pateixen les dones pel fet de ser dones. Feminicidis, agressions sexuals, assetjament, violència vicària, institucional, digital o econòmica, entre altres situacions que han denunciat en el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, el 25 de novembre.

Les organitzadores de la mobilització han demanat en el manifest protocols i circuits diversos perquè les dones no són homogènies, han recalcat. Dones migrants, racialitzades, joves, trans, en situació de pobresa, amb diversitat funcional pateixen violències masclistes i les han identificades, no com a "víctimes", sinó com a "supervivents" gràcies a l'"autodefensa" i la "sororitat".


Imatges de la manifestació del 25-N a Barcelona

Les manifestants han fet crides contra la "justícia patriarcal", que "revictimitza" les dones agredides, i han entonat missatges de sororitat: "Si ens toquen a una, ens toquen a totes".


Manifestants al Passeig de Gràcia el 25-N

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —