Manifestació a Badalona
Per ACN
Publicat el 12 de desembre 2020

Centenars de persones s'han manifestat aquesta tarda pels carrers de Badalona per reclamar "justícia" i "dignitat" pels afectats per l'incendi a la nau del barri del Gorg, on han mort almenys tres persones. La marxa ha arrencat a la parada de metro del Gorg i ha arribat fins a la Plaça de la Vila enmig de proclames contra el racisme i demanant la dimissió de l'alcalde de la ciutat, Xavier Garcia Albiol.

Un cop han arribat a la Plaça de la Vila, els manifestants han fet un minut de silenci en record a les víctimes mortals i als ferits a l'incendi de la nau. Els concentrats han volgut recordar, sobretot, els tres morts: un noi i una noia originaris de Gàmbia i un altre noi del Senegal. "Aquesta gent fa deu anys que viu en unes condicions lamentables, sense aigua, sense electricitat, sense feina, i sense res", ha lamentat un dels concentrats que s'ha erigit com a portaveu, qui ha afegit que "tota aquesta gent ha vingut a Europa per buscar una altra vida, però han acabat amb aquesta tragèdia".

De la seva banda, el representant dels senegalesos que vivien a la nau i també portaveu del moviment 'Alma Quemada', Mohamed, ha relatat que la situació que viuen en aquest moment és "molt dura" i ha lamentat que a la manifestació "no hagi vingut ni l'alcalde ni cap representant de la Generalitat". En aquest sentit, Mohamed ha dit que les administracions sabien què estava passant a la nau i ha dit que els desallotjats necessiten una casa urgentment, ja que porten moltes nits dormint al carrer "i fa molt fred".Un altre dels participants a la marxa i també habitant de la nau, l'Amadou, ha dit que no era el primer cop que hi havia un incendi a la nau i ha assegurat que "si haguéssim tingut aigua segurament l'incendi no hagués estat tan greu". En aquest sentit, Amadou ha relatat que fa tres anys que els hi van tallar l'aigua a la nau del Gorg i "mai més han vingut a arreglar-ho". També lamenta que van tallar l'aigua de la font pública que hi havia més propera a la nau i relata que "la gent havia de caminar un quilòmetre per anar a buscar aigua".

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —