Centenars de persones es manifesten per l'alliberament LGTBI
Per Redacció
Publicat el 27 de juny 2020
Temps de lectura 2'

Centenars de persones s'han concentrat aquest dissabte a la tarda en la manifestació per l'alliberament LGBTI a Barcelona. Sota el lema 'Tenim història, tenim futur. Unim els colors de totes les lluites', la concentració valora la importància d'unir les reivindicacions LGBTI amb les lluites feministes, de classe, antiracistes o per un habitatge digne, entre d'altres. La concentració ha sortit de la plaça Universitat i ha finalitzat a la plaça de Sant Jaume, on ha tingut lloc un acte polític amb parlaments i la lectura d'un manifest. Aquí hi ha un recull de fotografies de la concentració que ha recollit el Diari de Barcelona: 

Mendoza ha explicat que moltes persones LGBTI han viscut el confinament en un "entorn insegur". Davant aquesta situació, el moviment ha demanat polítiques socials "valentes" en l'àmbit d'habitatge, feina, serveis públics, la renda bàsica, l'ecologisme, l'antiracista i l'autodeterminació. 

Els organitzadors s'han desvinculat del 'Pride! BCN 2020' perquè consideren que és una festa on organitzacions privades obtenen beneficis arran de la lluita LGBTI però, en canvi, es "desentenen" de les principals reivindicacions del moviment. "No és un orgull, és una vergonya", ha assegurat la membre de la Crida LGBTI, Daniela Lima Guerra. 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —