-
Publicat el 24 de novembre 2022

El Pla de Sequera, l'eina de la Generalitat de Catalunya a través de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per gestionar els episodis d'escassetat d'aigua, ha declarat aquest dimarts l'alerta per sequera a la Conca Ter-Llobregat, que abasteix d'aigua la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana. 

L’Agència Catalana de l’Aigua també ha posat en alerta els municipis situats a les zones de l’Anoia-Gaià, Prades-Llaberia, Serralada Transversal, l'estany de Banyoles, Empordà, el Llobregat mitjà i la capçalera del Ter. Tots aquests embassaments es troben en menys d'un 40 % de capacitat (concretament un 36 %).

En el mapa a continuació poden consultar-se els 641 municipis catalans que es troben en estat d'alerta, prealerta o normalitat. 

 

Què implica estar en alerta?

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) limita l'ús de l'aigua per al reg agrícola (25 %), usos ramaders (10 %), usos industrials (5 %), usos recreatius que impliquin reg (30 %) i per a altres usos recreatius (5 %) a tots els municipis que es troben en alerta.

En aquestes limitacions s'inclou la prohibició d'omplir fonts ornamentals, llacs i piscines particulars i l'ús de brolladors d'aigua potable, netejar el vehicle a casa o al carrer (només es podrà fer a establiments de recirculació d'aigua) i només es podrà regar dos dies a la setmana, entre les vuit del matí i les vuit del vespre. 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —