“Vaig haver de marxar de casa perquè no era benvingut” - Diari de Barcelona
ocell de foc
“Vaig haver de marxar de casa perquè no era benvingut”
Amb 19 anys, l'Albert Batllé es va veure obligat a marxar de casa seva, davant la discrimació homofòbica que rebia per part del padrastre
@diaridebarcelona 🗣️L'Albert Batlle té 27 anys i treballa d'auxiliar tècnic mentre segueix formant-se. Durant l'adolescència, va notar que el seu padrastre no acceptava la seva orientació sexual i, més tard, quan va tenir parella, va haver de marxar de casa. "No vaig marxar perquè jo volgués, sinó perquè no era benvingut", explica. Per a suportar aquesta incomoditat, l'Albert va centrar-se en coses que el feien feliç, com la ràdio, el teatre o el patinatge. Això va fer-lo sentir acceptat i acompanyat fora de casa, és per això que destaca la importància del recolzament dels amics i la presència d'aquests espais on refugiar-se. L'Observatori Contra l'LGTBI-fòbia, el darrer any 2023, ha fet registre de 302 incidències per violències i discriminacions a Catalunya. És la xifra més alta des que aquesta entitat ho comptabilitza; suposa un augment del 27,4% respecte a l'any 2022 (237) i del 6,3% respecte al 2021 (284). Segons l'Observatori, a Barcelona han ocorregut el 53% de les incidències i l'home gai ha sigut el col·lectiu més registrat (119 homes), seguit del col·lectiu trans. 🕊️🔥- Aquest vídeo forma part del projecte Ocell de Foc, concretament del nucli del districte barceloní de Sant Martí, que té com a objectiu fomentar el benestar emocional dels joves a través de la formació, l’emprenedoria, el foment de les primeres experiències laborals i la implicació i relació amb la comunitat. Dins del projecte, el Diari de Barcelona col·labora amb la Fundació Joia i tot un conjunt d'entitats del districte en la producció i difusió d’una sèrie de vídeos que fomentin la sensibilització i visibilització dels problemes de salut mental que pateix el jovent. #salutmental #fundaciojoia #ocelldefoc #joves ♬ original sound - diaridebarcelona
L'Albert Batlle té 27 anys i treballa d'auxiliar tècnic mentre segueix formant-se. Durant l'adolescència, va notar que el seu padrastre no acceptava la seva orientació sexual i, més tard, quan va tenir parella, va haver de marxar de casa. "No vaig marxar perquè jo volgués, sinó perquè no era benvingut", explica.
Per a suportar aquesta incomoditat, l'Albert va centrar-se en coses que el feien feliç, com la ràdio, el teatre i el patinatge. Això va fer-lo sentir acceptat i acompanyat fora de casa, i per això destaca la importància del recolzament dels amics i la presència d'aquests espais on refugiar-se.
L'Observatori Contra l'LGTBI-fòbia, el darrer any 2023, ha fet registre de 302 incidències per violències i discriminacions a Catalunya. És la xifra més alta des que aquesta entitat ho comptabilitza; suposa un augment del 27,4% respecte a l'any 2022 (237) i del 6,3% respecte al 2021 (284). Segons l'Observatori, a Barcelona han ocorregut el 53% de les incidències i l'home gai ha sigut el col·lectiu més registrat (119 homes), seguit del col·lectiu trans.
Aquesta entitat acompanya les víctimes de discriminacions i agressions LGTBI-fòbiques a través d'assessorament psicològic i jurídic. La denúncia pot fer-se a través del seu web.
Dins del projecte, el Diari de Barcelona col·labora amb la Fundació Joia i tot un conjunt d'entitats del districte en la producció i difusió d’una sèrie de vídeos que fomentin la sensibilització i visibilització dels problemes de salut mental que pateix el jovent.